17 Mart 2009

Enver Sağlam, 4 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

Yeşilli Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti’nin Yeşilli Belediye Başkan Adayı olan Enver Sağlam, belediyenin son 4 yılını değerlendirerek hizmetlerde önceliği altyapı çalışmalarına verdi.
http://www.yesilli.bel.tr/resimler/baskan/2.jpg
Seçimler öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirtenYeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, "Hedefimiz, Türkiye genelinde marka olmuş bir kent oluşturmak."dedi. 4 yıllık çalışmalarını anlatan Başkan sağlam, halktan en fazla, altyapı çalışmalarından dolayı yaptıkları projeleri ile ilgili olarak teşekkür aldığını söyledi.

Belediye Başkanı ve belediye başkan adayı olan Sağlam, 4 yıllık görev süresi içinde Yeşilli’nin büyük bir atılım dönemi yaşadığını belirterek, "4 yılda sorunlar yumağı Yeşilli’den geleceğine gülümseyen bir Yeşilli’ye geldik."dedi.

Başkan Sağlam, “'ulaşımı ulaşılan”, çevresi ve doğası temiz, halkının içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir Yeşilli hayalini gerçeğe dönüştürmek adına hizmet dolu 4 yıl geçirdiklerini belirtti.

Verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiğini anlatan Başkan Sağlam, "Verdiğimiz sözleri yerine getirirken, tabii ki hayal kuruyoruz. Hayal kurmadan bir şey gerçekleşmez. Ama bugün de hayallerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz Türkiye genelinde itibarlı bir kent, marka bir kent, modern bir kent, yaşanabilir, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağımız, hayallerimizi süsleyen bir Yeşilli idi. Birikmiş, kangren olmuş, ertelenmiş sorunlar vardı. Bizim de göreve geliş amacımız sorunlara çözüm getirmekti. Yeni bir dönem başladı. Bize göre bu dönem atılım dönemidir." diye konuştu.

Sağlam son dönem içerisinde yaptığı çalışmalardan bazılarını şu şekilde sıraladı:

· Yapılan hazır beton,asfalt ve parke çalışmalarla ilçe yollarının tamamı Çamurdan,Çöpten,Çukurlardan ve tozlardan kurtarıldı..

· İlçenin Giriş-Çıkışına büyük bir kemer yapıldı.

· Sosyal ve Yardımlaşma Mağazası açılarak faaliyete geçirilerek 3 ayda bir yardıma muhtaç yaklaşık 300’e yakın aileye yardımlar yapıldı.

· İki adet çocuk parkı yapıldı.

· Belediye’ye 5 araç alındı ve eski araçlar tamir edildi. Belediyeye ait araçlar için de kapalı garaj yapıldı.

· Yapılan Kanalizasyon-Su çalışmaları ile İlçenin Altyapı ve su sorunu çözüme kavuşturuldu Yaklaşık 95 Km. üzerinde boru döşenmiştir. (Gül, Karşıyaka, Bahçebaşı, Tepebaşı, Şirinevler Mahalleleri) ve ayrıca bütün kanalizasyon şebekesi suları döşenen sağlam borularla ilçenin 2 Km. dışına taşındı.

· İlçenin Yol, Cadde ve ara sokakları Yaklaşık 6 KM’nin üzerinde Hazır beton ile kaplandı. ( Gül mahallesi sokakları, alabalık tesislerinden Şirin evler mahallesi yolu, Alabalık tesislerinin üst yolu, Bahçebaşı mahallesindeki Çavuş oğlu, Acular, Atışlar semti civarındaki cadde ve sokakların tamamı, Çamlar semtindeki cadde ve sokakların tamamı, Şıh Ahmet Mezarlığı yanı caddesi ve ara sokakları, Yeşilli Cumhuriyet Meydanından Karşıyaka mahallesine giden yolun tamamı, Namık Kemal, Atatürk ve YİBO, Makbule DEMİR İlköğretim Okullarının çamurlu yollarının tamamı ilçenin daha bir çok muhtelif yerleri tamamen beton ile kaplandı.)

· Bir (1) Adet Halı Saha ve 1 Adet Çim Saha olmak üzere 2 adet Futbol sahası yapıldı.

· Eski Mardin yolu düzenlenerek asfaltlaması yapıldı.

· İlçemize Tepebaşı ve Bahçebaşı Mahallelerinde birer İlköğretim Okulu yapıldı.

· İlçemiz Tepebaşı mahallesinde su kuyusu açıldı ve buraya 200 tonluk su deposu yapıldı.

· İlçeye bir adet 5 katlı Sağlık Ocağı yapılarak faaliyete sokuldu.

· Yeni bir mezarlık yeri düzenlenerek 2 KM ihata duvarı ile etrafı yapıldı.

· Halkın çeşitli amaçlarda kullanmak için ( Taziye, Düğün, Sergi Mevlit…) iki adet 250’şer kişilik Çadır yapıldı. Masa ve sandalyeler de alınarak halkın hizmetine sunuldu.

· İlçemizin Gül mahallesinde bir taziye evi yapıldı.

· Girişimleri sonucu İlçemize bir ilk yaşatıp Deri fabrikası kuruldu ve ilçeden 20–25 kişiye iş imkanı sağlandı.

· İlçenin Cadde ve Sokaklarının yarısından fazlası Yaklaşık 70.000 m2 Prefabrik beton kilitli parke taşı ile döşenmiştir. ( YİBO yolu, İlçe Merkezinin tamamı, İlçe Emniyet Amirliği Yolu, Kaymakamlık yolu, Cumhuriyet Meydanından Anayola ve Bahçebaşı Mahallesine kadar olan yolun tamamı, İlçe Merkezi Saat kulesinden alabalık tesislerine kadar olan yolun tamamı Prefabrik beton kilitli parke taşı ile döşendi

· İlçenin çöp sorunu ilçeye alınan çöp kamyonu ile 250 adet çöp konteynırı satın alınarak çözüme kavuşturduk.

· İlçenin coğrafi yapısından dolayı Beş Mahallemizin (Gül, Karşıyaka, Bahçebaşı, Tepebaşı, Şirinevler) muhtelif yerlerinde heyelanı önlemek için Yaklaşık 7.000 Km’lik 1 ile 5m lik yükseklikte istinat duvarları yapılmıştır.

· İlçenin girişinden merkez camiine kadar olan yolun kaldırımları ve ışıklandırması yapılmıştır.

· İlçenin elektrik sıkıntısını gidermek için 3 adet trafosunun yenilenmesi yapılmıştır.

· İlçemize koyunlu köyü su kuyularından gelen içme suyu şebekesi için bir adet trafo ile bir adet Su pompası alınmış ve ilçenin su sorunu giderilmiştir.

· Yeşilli-Gulizar yolu girişimlerimiz sonucunda açılarak faaliyete sokuldu.

· Yapılan Yol Açma Çalışmaları ile İlçemizin Gül Mahallesi Nahrasi Semtinde 2 Km yol, Bahçebaşı Acular semtinde 1Km. Yol, Şirinevler Mahallesinde 700 Metre yol, Tepebaşı Mahallesinde 800 Metre açıldı ve Hazır beton ile kaplanarak faaliyete sokuldu.

· Belediye Hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde yürütülmesi için 2 adet 4x4 kazıcı yükleyici, 2 Adet traktör römorku, 2 adet itfaiye aracı, 1 adet çöp kamyonu ile yaz aylarında haşerelerle mücadele etme amacı ile 1 adet ilaçlama makinesi satın alındı,

· Piyasaya, Kamu Kurum ve kuruluşlarına, işçilere, memurlara, emeklilere eski dönemden biriken borçlar ödendi. ( 1.5 trilyondan fazla )

· 2006 yılında değerli Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve 21 Bakan ve Milletvekili katılımı ile

· 7. uluslar arası Kiraz Festivali Yapılmıştır.

· Yapılan bütün bu çalışmalarımız Yeşilli halkı ile kurulan diyalog ile bir bütün olarak yapılmıştır. Ayrıca İlçemizdeki bütün taziyelere, düğünlere mevlitlere meclis üyelerim ile beraber katıldım.

· Yapılan bütün bu çalışmaların fotoğrafları belediyemize ait www.yesilli.bel.tr internet sitesinde Yayınlanmıştır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum