27 Mart 2009

Mardin Life, Amerika’da tanıtılacak

Mardin Life Dergisi, ABD’nin California Eyaleti’nin Los Angeles Kenti’nde düzenlenecek olan “Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali”nde, tanıtılacak.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemrdnm.jpg
2-5 Nisan tarihleri arasında ilki yapılacak olan festivalde Mardin’in tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımın yanında dört ayrı dilde müzik parçalarını seslendirecek olan müzik grubu da sahne alacak. Mardin Valisi Hasan Duruer, başkanlığında ABD’ye gidecek 30 kişilik ekip, festival için hazırlıklarını sürdürürken, ekibin arasında bulunan Mardin Life Dergisi Yayın Kurulu üyesi Mehmet Fidan’da yer alıyor. Festivalde, düzenlenecek sergide Mardin’in simgesi haline gelen Kız Meslek Lisesi Kapısı başta olmak üzere tarihi mekânların maketleri, telkari, taş işlemeciliği ile Mardin’i yurtdışında hakkı ile tanıtan Life Dergisinin stantları açılacak. Festivalde ayrıca birbirinden farklı din, dil ve ırkların barış içinde yaşadığı hoşgörü kentinde Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça olarak parçalarını seslendiren müzik grubu da festivalde sahne alacak. Mardin’i Amerika’da tanıtacak festival hakkında bilgi veren Fidan, “Günümüz dünyasında kültürlerarası diyalogun” önemine dikkat çekerek, Mardin'in bu yönüyle tüm dünyaya örnek olabilecek bir şehir olduğunu kaydetti.

Festivale Mardin dışında İstanbul, Antalya, Konya ve Van illeri de katılacak.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum