11 Mart 2009

Şarkılarıyla şiddete karşı çıktılar

http://medya.zaman.com.tr/2009/03/11/ym_ajda_k.jpg
Türkiye'nin en güçlü kadın sesleri, 'Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nı tanıtmak amacıyla TİM Show Center'da düzenlenen konserde bir araya geldi. Önceki akşam gerçekleşen etkinlikte 'Güldünya' albümü için ilk kez aynı sahneyi paylaşan Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Aynur Doğan, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Şevval Sam, Rojin ve Funda Arar, şarkılarını Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası eşliğinde söyledi.

Yoğun ilgi gösterilen konserde bin 700 koltuk kapasiteli salonun tamamı doldu. Dört saat süren müzik şöleninde sanatçılar, Güldünya şarkılarının dışında sevilen parçalarını da seslendirdi. Sahneye ilk olarak 'Güldünya' adlı şarkının sahibi Aylin Aslım çıktı. Biraz Kürtçe biraz Türkçe okuduğu 'Sil Baştan' adlı parça ile sevenlerine seslenen Rojin, 'Arkadaş' adlı şarkıyı Kürtçe söyledi. Salonu dolduran misafirlerden de Türkçe eşlik etmelerini istedi. Şevval Sam ise albümde yer alan 'Kibritçi Kız' şarkısını dinleyicileriyle paylaştı.

Ajda Pekkan, Aynur'la Kürtçe düet yaptı

Konserin ikinci yarısında sahneye çıkan Ajda Pekkan, üç parça seslendirdikten sonra gecenin sürprizini yaptı. Genç şarkıcı Aynur Doğan'ı sahneye davet eden süperstar, sanatçının 'Kürt Kızı' adlı parçasını birlikte söyledi. Doğan, Ahmedo'yu okuduktan sonra yerini Şebnem Ferah'a bıraktı. 'Masum Değiliz' ve 'Deli Kızım Uyan' şarkılarını söyleyen Ferah dakikalarca ayakta alkışlandı. Son olarak albüme adını veren Güldünya'yı okuyan Sezen Aksu ise Ajda Pekkan ile eski günlerini yâd etti. Funda Arar'ın 'Dünden Sonra Yarından Önce' şarkısı ile seyirci karşısına çıktığı konserde, Arar'a Şevval Sam eşlik etti. Konser vesilesi ile ilk defa bir araya gelen sanatçılar adeta düet yarışına girdi. Konserin sonunda ise 80'li yıllardan itibaren kadın mücadelesinin marşı haline gelen 'Kadınlar Vardır' şarkısı, geceye katılan sanatçılar tarafından hep birlikte söylendi.

Kadınlar için yardım hattı

Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara psikolojik ve tıbbî destek sağlamak amacıyla kurulan 'Acil Yardım Hattı'na bir yıl içinde 11 bine yakın arama yapıldı. Bu aramaların sonucunda iki bin 563 mağdura yardım edildi. Kurulduğu günden bu yana binlerce telefon alan hattın 2009 yılında 81 ilde aktif olması hedefleniyor.
Yavuz Ulutürk
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum