9 Mart 2009

'Marka Kent Mardin' için çalışmalar başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Marka Kent Projesi kapsamına alınan Mardin’de çalışmalara başlandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemarko.jpg
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan Marka Kentler Projesi'nde yer alan illerden biri olan Mardin’in Kentsel ölçekte markalaşmaya yönelik hedeflerin belirlenmesi ve bu konuda hayata geçirilecek eylem planıyla ilgili hazırlık çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Blue Reklam Ajansı tarafından yürütülecek proje için kente gelip çalışmalara başlayan, merkezi İstanbul’da bulunan Blue Reklam Ajansı Genel Müdürü Dr. Metin Çelik, Mardin’in dünya kenti olma hedefinin Marka Kent Projesinde hayat bulacağını söyledi.

Mardin Valiliği ile birlikte ortak yürütülecek çalışmalar kapsamında; kentin tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle ilgili tespitler ve uygulanacak çalışmaların ön hazırlığını konuşmak üzere her biri kendi alanında uzman olan marka danışmanlarından oluşan çalışma ekibiyle beraber Mardin’e gelen Blue Reklam Ajansı Genel Müdürü Dr. Metin Çelik, Mardin’in her anlamda Marka Kent olmayı hak ettiğini söyledi. Kiliseleri, yeraltı şehirleri, antik kentleri, vadileri ve daha sayamayacağımız kadar bir çok tarihi ve mimari güzelliği olan Mardin’i, zaten kendi başına bir Marka olarak bulduk. Bu markalaşma sürecinde dünyada gelinen noktalar çerçevesinde bizim uzmanlık alanımız içerisinde yer alan ve dolayısıyla da bizim yapmamız gereken yeni tanıtım stratejileri var. Bunu ekip olarak daha önce Samsun’da da yaptık. Şimdi sıra Mardin’de, Önümüzde üç yıllık bir süreç var. Bu süreç içerisinde; Turizm altyapı çalışmalarını tamamlamamız lazım. Özel sektör, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimleri ve turizmi etkileyen tüm aktörlerle güzel bir çalışma ortamı yaratıp bu gizemli kenti gerçek değerine kavuşturmayı hedeflemekteyiz.” Şeklinde konuştu.

Marka danışmanları Müslüm Batuk ve Osman Çavdar ile birlikte Mardin Merkez, Nusaybin, Midyat, Savur ve Kızıltepe’de alan taraması ve çeşitli araştırma çalışmalarında bulunan Blue Reklam Ajansı Genel Müdürü Dr Metin Çelik, Kızıltepe’nin saklı cenneti olup 12 köyden oluşan Ğurs vadisinin güzelliği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ğurs Vadisi ve bünyesinde bulunan tarihi ve mimari zenginliklerle ilgili bilgileri Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve aynı zamanda bugüne kadar Kızıltepe ilçesi ile ilgili yazılmış tek eser olma özelliğini taşıyan “Ve Kızıltepe” kitabının yazarı Mehmet Bedi Demir’den dinleyen Dr. Metin Çelik’e Mardin Kültür Turizm İl Şube Müdürü Mahmut Akdağ’da eşlik etti.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum