9 Mart 2009

SP, Adayından kutlama mesajı

Saadet Partisi Kızıltepe Belediye Başkan adayı Av. Muhlis Alkan, Mevlid Kandili ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemuhliss.jpg
“Kadınların yaşamın her alanında söz sahibi olmaları, sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için önemlidir”

Kadınımız, tarihin en eski dönemlerinden bu yana, toplumsal ve aile hayatımızın millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde üstün fedakârlıklar sergilemiştir. Özellikle; çocuklarımızın yetişmesinde en fazla emek harcayan dolayısı ile toplumumuzu şekillendiren kadındır.

Kadınımız bugün gerek kamu, gerekse özel sektörde eğitim, hukuk, sağlık, sanat, politika, spor gibi birçok alanlarda ulusal, uluslararası üstün başarılara imza atarak, milletini layıkıyla temsil etmektedir.

Diğer yandan, toplumun belli kesimlerinde kadınlarımız hala ezilmekte, şiddet görmekte ve istismara maruz kalmaktadır. Bunun en büyük sebebi; toplumdaki eğitim eksikliği ve kadının ekonomik bağımsızlığı elde edemeyişidir. Ancak; son yıllarda kız çocuklarının okutulmasına yönelik yapılan çalışmalar ve kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için hayata geçirilen meslek edindirme projeleri ve bu tür projelere verilen destekler sevindirici boyuttadır.

Kadınların eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik hayat içinde yer almaları, sosyal güvencelerinin sağlanması, yaşamın her alanında söz sahibi olmaları, sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için önemlidir.

Kadınlarımız ayaklar altında ezilmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıktır, kadınlarımıza daha fazla değer verilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit eşleri ve anneleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılar sunarım."

8 Mart Pazar gününü 9 Mart Pazartesi güne bağlayan gece, Mevlid Kandili’ni idrak etmiş olacağız.

Yüce Allah'ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği peygamberler halkasının son ve en önemli temsilcisi olan Hz. Muhammed'in doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.

Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutluyoruz.

O’nu sevmek ve örnek almak; sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılmasıdır.

Mevlid Kandili, Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor;

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin Tüm İnsanlığa barış ve adalet, Aziz Milletimize ve Tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum