10 Mart 2009

ÖMERLİ’DE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1244_maxi.jpg
Mardin’in Ömerli ilçesinde 8 mart dünya kadınlar günü kutlandı. İlçe kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığın katkıları ve ÇATOM un üncülüğünde Gazi Yatılı Bölge ilköğretim Okulu salonunda yapılan kutlamaya, 500 dolayında kadın katıldı.

Halkoyunları ekipleri sergiledikleri oyunlarla katılımcıları coşturdu. ÇATOM Sorumlusu Hülya Akgül kadınların nüfusun büyük bir çoğunluğunu kadınların teşkil ettiğini belirterek, kadının aynı zamanda bir Anne olarak ailesini geçindirmek ve çocuklarına bakmak yükümlüğü ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Akgül “İşten çıkınca yorgun haliyle ev işlerini de yapmakta olduğu dolayısıyla kadın en ağır işçi durumundadır. Kadın fedakârdır, kadın yardır, kadın anadır” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamının eşi Nur Yılmaz ise kadınların, yaradılıştan bu yana, medeniyetleri ve devletleri erkeklerle beraber inşa ettiklerini söyledi. Nur Yılmaz “Günümüzde de bu katkılarını devam ettirmekte, gerek siyasi, gerek sosyal, gerekse aile yaşantısında üstlendikleri görevleri başarı ile yerine getirmektedirler. Bir toplum çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini, o toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluklar belirler” dedi

Cumhuriyet savcısı eşi Bihter Özkır ise “toplum olarak çok şey borçlu olduğumuz kadınlarımızın, Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de birçok problem yaşadığı, özelliklede son dönemlerde aile içi şiddete maruz kaldığı hepimiz bilmekteyiz. 21.yüzyıla girdiğimiz ve maalesef Biz kadınların insan hakları mücadelesinin hala devam ettiği bu süreçte, kadın olmaktan kaynaklanan ayrımların ortadan kalktığı çağdaş bir dünyada, saygı ve dayanışmayla bir arada huzurlu bir şekilde yaşamak dileğiyle” şeklinde konuşmasını sürdürdü. İlçe jandarma birlik komutanın eşi Meryem Ayan da bu durumda Türk kadını çok önemli kazanımlar elde ettiğini ve bu 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin kadınlara hak ettikleri konumu sağlaması dileklerinde bulundu.

Konuşmalardan sonra ikram ve okulun folklor ekibi ve orkestra eşliğinde eşliğinde eğlenceye başlayan hanımlar 8 Mart dünya kadınlar gününü gönüllerince eğlenerek kutladılar.

Hab. Sabahattin Kaya

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum