6 Nisan 2009

Belediye Borcu 5 Yılda 45 Milyondan 110 Milyon Liraya Çıktı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/be%C5%9Fir(6).jpg
Mardin Belediyesi'nin borcunun 5 yıllık zaman diliminde 45 milyon liradan, 110 milyon liraya çıktığı belirtildi.

Belediye, 400 dolayında çalışanına maaş ödemekte güçlük çekiyor. Maaşlara mahsuben avans olarak işçilere her ay ortalama 800 TL ödeme yapılıyor.

İşçilere sadece maaşlara mahsuben 23 milyon TL borçlanan kurumda, yerel bazda nasıl bir hizmet seyri izleneceği merak konusu oldu.

Sadet Partisi'nden (SP) seçilip AK Parti'ye geçiş yapan eski Başkan Metin Pamukçu'nun geride bıraktığı borç enkazından kurumun sıyrılması için çeşitli formüller aradıklarını söyleyen Başkan Mehmet Beşir Ayanoğlu, Milli Emlak'tan aldıkları bin 300 dönüm araziyi, işçilerin alacağına karşılık vererek önce bu borçtan kurtulmayı hedeflediklerini kaydetti.

Tarihi kentin birçok hizmetini yerine getirmeyi kendilerine şiar edindiklerini dile getiren Ayanoğlu, borçtan dolayı bir hayli sıkıntı çekeceklerinin altını çizdi.

İnanç ve kültür turizmi ile tarihi kente birçok kalıcı hizmetin getirilmesi için yöre işadamlarından da katkı beklediklerinin ifade eden Ayanoğlu, "Kurumu önce ayağa kaldırmamız ve borç külfetinden kurtarmamız gerek. Bunun bilinci ile kaynak arayışlarımızı her alanda sürdüreceğiz. Daha çok gelir ve hizmet için vatandaşlarımızın desteğini de alacağız. Projelerimiz ve koyduğumuz hedeflerimiz var. Bunları seçim beyannamesinde de sık sık dile getirdik. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum