6 Nisan 2009

Mardin’in Yerel ve Ulusal Gazete Temsilcilerine Seminer Verildi…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/basinilan.gif
Mardin ve ilçelerinde çalışan gazete imtiyaz sahipleri, muhabir ve yazı işleri müdürlerine Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Cihat Ovalı tarafından Valilik Nişli Toplantı Salonu’nda seminer verildi.

Mardin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muazzez Kurtay başkanlığında yapılan toplantıya yerel ve Ulusal gazete temsilcileri katılırken, Adana Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Cihat Ovalı da gazetecilikte dikkat edilmesi gereken konular kapsamında seminer verdi.

Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa ve diğer bölge illerinde seminerler veren Ovalı, 195 sayılı kanunları ile ilan alan gazetelerin münderecat hükümleri hakkında bilgi vererek, basın yayın kanunu ile ilgili uyulması gereken kurallar hakkında da gazetecileri uyardı.

Resmi ilan alan gazetelerin 19 sayılı kanuna uymaları gerektiğini hatırlatarak, yapılan denetimlerde hiçbir şeyin eksik olmaması gerektiğini vurguladı. Mardin’de ilk toplantıları olduğunu belirten Ovalı, “Resmi ilan dağıtımı Basın İlan Kurumunun görevidir. Gakat şubemizin olmadığı yerlerde Valilikler bu görevi yürütüyor. Aslında bu görev Valilikler için bir nevi angaryadır. Bu yüzden gazete sahipleri olarak işimizi kurallara uygun yaparsak Valilikte bu görevi yürüten arkadaşlara da yardımcı oluruz. Basın personeli, kanunlara uymamaktan kaynaklanan sorunlarla uğraşırken asli vazifelerini yerine getirmekte zorlanıyor ve asli işleri aksıyor. Bütün bu işlerle bir müdür ve iki personel uğraşmak zorunda kalıyor.” dedi.

Toplantı, gazetecilerin sordukları soruları Ovalı’ nın cevaplamasının ardından sona erdi.
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/basinilan2.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/basinilan3.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/basinilan1.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum