27 Nisan 2009

Edebiyatçılar Mardin’de Buluştu

Eğitim-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Sanat ve edebiyat dostu Nargaz A.Ş'nin katkılarıyla, Mardin life yayın kurulu üyesi Mehmet Dinç’in de organizasyonunda yer aldığı bir komisyon tarafından KESK oturma salonunda bir edebiyat söyleşisi düzenlendi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifee1.jpg
Eğitim-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Sanat ve edebiyat dostu Nargaz A.Ş'nin katkılarıyla, Mardin life yayın kurulu üyesi Mehmet Dinç’in de organizasyonunda yer aldığı bir komisyon tarafından KESK oturma salonunda bir edebiyat söyleşisi düzenlendi. Moderatörlüğünü yazar Roni War’ın yaptığı söyleşide, Eleştirmen yazar, aynı zamanda Notos dergi ve Notos yayınevi sahibi Semih Gümüş ve Yazar Muharrem ERBEY “Edebiyatın anlamı nedir?” üzerine düşüncelerini dile getirdiler. Katılımın yüksek olduğu söyleşide, Semih Gümüş İlk sözü alırken, insan yaşamında edebiyatın anlam kazanabilmesi için insanın dayatmalara maruz kalmadan istediği kitapları alıp okuması gerektiğini söyledi. Gümüş, sözlerine şöyle devam etti. Edebiyat her türlü siyasi oluşumdan arınmalıdır. Yazılan bir eser gerektiği yerde bir acıyı, bir ızdırabı, bir trajediyi anlatacaktır. Fakat bu eserin, evrensele yayılması için siyasallaştırılmaması gerektiğini söyledi. Çünkü edebiyat bir şeyi dile getirirken, siyasi gönderme yapmaktan çok, insanın olaylar karşısında ki doğal tepkilerinin açığa çıkaran, insanı anlatan bir sanattır dedi.

Muharrem Erbey ise; Edebiyatın anlamına ulaştığı gün, bütün insanların içi içe sevgiyle yaşacağı bir gün olacak dedi. Edebiyat böyle bir güne ulaşmak için anlam kazanan bir sanat eseridir dedi. Bununla beraber edebiyatın anlamının biraz da insanın iç dünyasına kaçışıdır diye ekledi.
Yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşinin ardından Yazarlar, dinleyicilerin sordukları sorulara cevaplar verdiler. Gecenin sonunda ise, yazarlar okurları için kitaplarını imzaladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum