20 Nisan 2009

Mardin, Amerika’ya Damgasını Vurdu

Amerika Birleşik Devletlerinin California Eyaletinde düzenlenen “Anadolu Medeniyetleri ve Yiyecek Festivali”ne katılan Mardin’i renkli stand ve etkinlikleri fuara adeta damgasını vurdu
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/abd.gif
Amerika Birleşik Devletlerinin California Eyaletine bağlı Costa Mesa şehrinde 02-05 Nisan 2009 tarihleri arasında düzenlenen “Anadolu Medeniyetleri ve Yiyecek Festivali”ne Mardin’i temsilen 34 kişilik bir kafile katıldı.

Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mehmet Fidan’ın da yer aldığı kafilede, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren telkari, cam süsleme, ahşap oyma, taş ve bakır ustaları; Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde görev yapan müzik grubu ve Kırklar Kilisesinin ilahi korosu yer aldı.

ABD’de Türk Kültürünün tanıtımında büyük emeği olan kültür elçilerinin büyük çabaları, tanıtımı yapılacak illerin valilikleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen festivalde, Mardin, İstanbul, Konya, Antalya ve Van illeri için profesyonel şekilde dizayn edilmiş standlar oluşturulurken, festival süresince Mardin standına büyük ilgi gösterildi.

Telkari, bakır ve halı ustaları ile müzik ekibi yoğun ilgi görürken, Amerika’da yaşayan Ermeni asıllı Yervan isimli sanatçı ile Mardin Reyhani ekibinin birlikte sahne alması, diller ve dinler arasındaki kaynaşmanın ve Türk kültüründe hoşgörünün çok güzel bir örneğini yansıttı.

30.000 civarında kişinin ziyaret ettiği festival alanında Mardin standı hem mimarisinin yoğun ilgi çekmesi hem de el sanatlarının hünerli ustalar tarafından sergilenmesi sebebiyle oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Bu tür etkinliklere Mardin ilinin katılmasının; ilimizin tanıtımından öte, ülkemizde mevcut olan çok dinli, çok dilli ve hoşgörülü toplumsal yaşamın sergilenmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, yapılan festivalin ülkemizdeki birçok güzelliğin uluslar arası platformda sergilenmesi adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum