23 Nisan 2009

MARDİN OVASINDA KURAKLIK BAŞ GÖSTERDİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1443_maxi.JPG
Mardin, Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ilçelerinde sulanamayan ekili alanlarda kısmi kuraklık, diğer alanlarda ise üründe verim düşüklüğü olduğu belirtildi. Mardin ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, en iyimser haliyle sulanamayan alanlarda yüz 40 oranında kuraklık yaşanacağını, sulanabilir alanlarda ise verim düşüklüğünün söz konusu olduğunu söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından hasar tespiti için ön çalışma başlatıldığını söyleyen Tarım İl müdür Yardımcısı Beşir Saruhan, hazırlanan hasar ihbar raporlarının bakanlığa gönderildiğini, oradan gelecek talimat ve direktifler doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Saruhan “İl Müdürlüğü temsilcileri ile ilgili kurumlardan oluşturduğumuz komisyon tarafından gerekli ön çalışmalar yapıldı. İhbar raporumuzu bakanlığımıza gönderdik. Gelecek cevap doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sulanama yapılamayan alanlarda kısmı kuraklık var. Önümüzdeki günlerde alan ve miktarını tespit edeceğiz” dedi

Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan ise, yağışların zamanında yağmadığına dikkat çekerek, yaşanan kısmi kuraklığın ekinlere en iyimser düşünce ile yüzde 40 oranında hasar meydana geldiğini söyledi. Özkan ”Yağışlar hem yetersiz hem de zamanında yağmayanıca sulanamayan alanlarda kısmi hasar meydana geldi. Sulanan alanlarda da verimde düşüş belirtisi var. Çiftçilerimiz bu yıl yine sıkıntı yaşayacak” şeklinde konuştu.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum