22 Nisan 2009

"Rol modelleri anne ve babadır"

Rehber öğretmen Fehmi Yüküm, "Kişiliğine yön vermek için bir model arayışında olan çocuğun ilk benimseyeceği rol modelleri anne ve babasıdır." diye konuştu.
http://resimler.haberler.com/haber/175/kisiligine-yon-vermek-isteyen-cocugun-ilk_o.jpg
Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi'nde velilere yönelik seminer verildi.

Okul rehber öğretmeni Fehmi Yüküm, "Büyüyen-gelişen çocuklar, ebeveyn-çocuk ilişkileri ve sağlıklı iletişim" konusunda öğrenci velilerine seminer verdi.

Seminerde; gelişim döneminde olan çocukların özellikleri, velilerin bu dönemdeki çocukları ile ilgili olarak neler yapabilecekleri, çocukları ile nasıl bir ilişki içinde olmalarının daha doğru olabileceği ve çocuklar ile sağlıklı bir iletişim kurmak için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

Öğretmen Fehmi Yüküm, "Çocuğunuzun yaşamında en önemli çevre, aile çevresidir. Anne ve baba olarak tüm davranışlarınızla örnek olduğunuzu unutmayın. Çocuğunuzun büyüdüğünü gözardı etmeden, onun düşüncelerine de önem verdiğinizi, onun sizin için ne kadar değerli olduğunu çocuğunuza hissettirin." dedi.

Seminerde söz alan okul idarecileri, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı başında kendi binasında eğitime başlayan Kızıltepe İmam Hatip Lisesi'nde seminerlerin devam edeceğini belirterek, yakın bir tarihte kermes düzenleme konusunda da girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.

Okul Müdürü Rauf Memiş, "Prefabrik olan okulumuz 300 öğrenci kapasiteli olup 209 öğrencimiz vardır. Şu anda 12 öğretmenle öğrencilerimize ders veriyoruz. Binamız şu an ihtiyaca cevap veriyor ama önümüzdeki dönemlerde yetersiz kalacaktır. Onun için de hazırlıklarımız devam ediyor." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum