24 Nisan 2009

Tarihi İlçede mehteran ile coştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası dolayısı ile Elazığ Belediyesi Mehter takımı Mardin'in Midyat İlçesine gelerek üç ayrı yerde konser ve gösteri düzenledi.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2009/04/24/ebf9aba3-a694-448b-93e8-0a865598a6b1.jpg
Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı İhsan Tavazar ve eşi, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz ile vatandaşlar ve turistler mehter konserini ilgi ile izledi.

Türk Eğitim-Sen Midyat Şubesi'nin katkıları ile getirilen mehter takımı alanı dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Konseri izleyen vatandaşların kamera ve videolu telefonlar ile konseri kaydetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Midyat'a ilk defa gelen mehter takımı, Şenköy beldesinde, Midyat Kuyumcular Çarşısı'nda ve Atatürk Meydanı'nda konser verdi. Önce Otel Demirdağ'ın önünden yürüyüşe geçen mehter takımı büyük alkış desteği ve ilgi ile izlendi.

Vatandaşların ilgisi ve uzun alkışları hafızalarda yer bıraktı. Tarihi ve turistik kent adeta mehteran ile coştu. Ev ve işyerlerinden mehter takımını ilgi izleyen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Türk Eğitim Sen- Şube Başkanı Mehmet Geçer, "Midyat'a bir ilk olarak mehter takımını getirip Midyatlılara buluşturmaktan dolayı son derece mutluyuz. Etkinliklerimiz artarak devam edecektir. İlgi, beklediğimizden fazla oldu. Umarım mehter takımını Midyat'ta kurarak Midyat'ın tanıtımının hizmetine veririz" dedi.

Selahattin Erol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum