13 Nisan 2009

Yerinden Olmuş Kişilere Yönelik Çalıştayların İlk Durağı Mardin

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/koyedonus.gif
İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) birlikte yürüttüğü "Ülke İçinde Yerinden Olmuş Kişiler Programının Geliştirilmesine Destek Projesi" kapsamında bir dizi çalıştay programları Mardin’de başladı.

Ülke içinde yerinden olmuş kişilere yönelik sunulacak hizmetlerin belirlenmesi amacıyla katılımcı bir yöntemle uygulanan proje Mardin'in de içinde bulunduğu 13 ilde uygulanıyor. Daha önce yerel paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla yapılan tanıtım toplantısından sonra, yerel paydaşların politika önerilerini almak üzere bir dizi çalıştay yapılmaya başlandı. İlk olarak Mardin'de gerçekleştirilen çalıştaylar üç günü kapsayacak şekilde tasarlandı. İlk çalıştaylara özel sektör temsilcileri, akademisyenler, yerel yönetim personelleri ve yerel medya organlarının temsilcileri katıldı. Yay Grand Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştaya UNDP'yi temsilen Demokratik Yönetişim Programı Müdürü Dr. Leyla Şen ve Proje Müdürü Dr. Ercan Balcı katılırken, Mardin Valiliğini temsilen Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Altınterin ve Proje Sorumlusu Şehmus Duran katıldı.

Mardin Valiliği'nin ev sahipliğinde yapılan çalıştayda ülke içinde yerinden Olmuş kişilere yönelik atılması gereken adımlar tartışıldı. Ayrıca köye dönmek isteyenler ile göç ettikleri şehirlerde yaşamak isteyenlerin ihtiyaç duydukları hizmetler, göç edenlerin bulundukları yerlere entegrasyonu için gereken çalışmalar ve bu kişilerin sorunlarının giderilmesi için atılması gereken adımlar tartışıldı. Toplantıda söz alan meslek örgütü temsilcileri, yatırımcılar ve yerel medya temsilcileri, kendi görüşlerini ve politika önerilerini ifade ederek canlı ve yapıcı bir tartışma platformu oluşturdular.

Yerinden olmuş kişiler konusunda Mardin'de yaşanan sorunları Mardinlilerden dinleyerek değerlendirmek ve politika önerileri hazırlamak istediklerini belirten BMKP Program Müdürü Dr. Leyla Şen, "katılımcı bir yöntemle, yöreye özgü bir yaklaşımla ve paydaşların görüş ve önerilerini alarak bir eylem planı hazırlamak istiyoruz" dedi.

Perşembe günü yapılacak toplantıya kaymakamlıklar, ilgili kamu kuruluşlarının yöneticileri ile yerel yönetimler davet edildi. Cuma günü yapılacak toplantıya ise Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri muhtarlıklar davet edildi. Bu toplantılarda da yine ilgili kuruluş temsilcileri ile atölye çalışmaları yapılacak ve yerinden olmuş kişilere yönelik hazırlanacak hizmet modeli konusundaki değerlendirmeler alınacak. Proje kapsamında önümüzdeki süreçte Batman, Siirt, Bitlis, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Hakkâri, Şırnak, Ağrı ve Diyarbakır illerinde de devam edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum