22 Haziran 2009

Babasız Köyde Babalar Günü Kutlaması

Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, “Babalar Günü dolayısı ile köydeki yetim ve öksüz kalan çocukların elimi öpmesi katliamdan sonraki en mutlu anım oldu.”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebilge111.jpg
Mardin’in Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, “Babalar Günü dolayısı ile köydeki yetim ve öksüz kalan çocukların elimi öpmesi katliamdan sonraki en mutlu anım oldu.”dedi.

44 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Köyünde 61 yetim ve öksüz çocuğa hem annelik hem de babalık yapan Abdurrahman Çelebi Babalar Günü dolayısı ile elini öpmeye gelen çocukları oyun parkına götürdü. Köyün girişinde yapılan çocuk parkında oynayan çocukların ilk defa bir parkta oynamanın sevinci gözlerinden okunurken, çocukların daha sonra Abdurrahman Çelebi’nin elini öpmeleri ise duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Katliamda annesi Yıldız ve babası Salih Çelebi’yi kaybeden 10 yaşındaki Remziye Çelebi, aynı zamanda amcası olan köy muhtarı Abdurrahman Çelebi’nin elini öperek Babaları Gününü kutladı. 4. sınıf öğrencisi olan Remziye Çelebi, büyüdüğünde babasının istediği gibi doktor olarak babasına en güzel babalar günü hediyesi vermek istediğini söyledi. 9 yaşındaki Fatma Çelebi ise katliamda babası Abdulkadir ve annesi Ayşe Çelebi’yi kaybettiğinden dolayı kendisine hem babalık hem de annelik yapan Abdurrahman Çelebi’nin elini öperek teşekkür etti.

Köyde hayatın normale döndüğünü belirten Abdurrahman Çelebi ise köye okul binasından sonra sağlık ocağı yapılması için de çalışmalara başlandığını söyledi. Çelebi “Babalar gününde babasını kaybeden çocukların gelip elimi öperek babalar gününü kutlaması beni çok duygulandırdı. Köyde 61 çocuğa hem babalık hem de annelik yapmaya çalışıyoruz. Katliamdan sonra bize devlet yetkililerinin bize gösterdiği yoğun destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız şu an devlet himayesi altında kendi evlerinde bakıcılar tarafından yetiştiriliyorlar.”dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum