11 Haziran 2009

En büyük tehlike USB'den geliyor

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/297320080824034623553.jpg
Bir antivirüs yazılım firmasının Dünya Tehdit Eğilimleri mayıs raporunda bilgisayar kullanıcılarına yönelik en büyük tehdidin yüzde 10,90 ile USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geldiği bildirildi.

Antivirüs yazılım sektöründe faaliyet gösteren Eset, Dünya Tehdit Eğilimleri mayıs raporunda, kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımların, bilgisayarın otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabildiği kaydedildi.

Raporda, mayıs ayında karşılaşılan on tehdit kaynağı sıralanıyor. Rapora göre ilk sırayı yüzde 10,90 ile bilgisayar kullanıcıları arasında revaçta olan çıkarılabilir aletler alıyor. İkinci sırada yüzde 9,98 ile Windows işletim sistemlerindeki bir açığı kullanarak ağ üzerinde yayılan bir solucan türü olan Win32/Conficker türevleri bulunurken, üçüncü sırada yüzde 6,01 ile masif, çok eşli, çevrim içi oyunlar, Win32/PSW yer aldı.

Raporda, tehlikenin bilgisayara takılıp çıkarılabilir aygıtlar (USB Flash Disk gibi) üzerindeki kendi kendine çalışması gereken programlar hakkında bilgileri içeren INF/Autorun dosyalarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Windows işletim sistemindeki varsayılan Autorun ayarı, çıkarılabilir medyaları taktığınızda autorun.inf listesindeki programları otomatik olarak başlatma görevi üstleniyor.

ESET uzmanları, bu mekanizmayı kullanan zararlı yazılım türevlerinin sezgisel tarama kullanan bir güvenlik yazılımı tarafından tespit edilmesinin daha kolay olduğunu iletirken, tehdidin antivirus tarafından tespit edileceğine güvenmektense Windows Autorun özelliğinin kapatılmasını öneriyor.
www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum