8 Haziran 2009

Engellilerin Sertifika Heyecanı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/Engelli%201.jpg
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mardin Valiliği İl Planlama Müdürlüğü ve Mardin Belediyesi Engelliler birimi olarak ortaklaşa yürütülen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 'Grafik Tasarım ve Web Tasarım' eğitimini başarıyla tamamlayan 16 engelli kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi tarafından Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) açılan grafik tasarım ve web tasarım kursunu tamamlayan 16 engelliye sertifika verildi. SODES kapsamında hazırlanan projede 40 gün boyunca 16 engelli, grafik tasarım ve web tasarım eğitimi gördü. Belediye Meclisi salonunda düzenlenen sertifika törenine Mardin Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı, İl Planlama Müdürü Aziz Altınterin, Latifiye ÇATOM Sorumlusu Özlem Avuka, Mardin Belediyesi Engelliler BirimiSorumlusu Fatma Işıker ve kursiyerler katıldı.
Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı sertifika töreninde yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarına çözüm üretmek için Engelliler Birimi aracılığıyla çaba harcadıklarını ifade etti. Bakırcı, "Engellilerin en büyük sorunu eğitimsizliktir. 'Eğitim Her Engeli Aşar' düşüncesiyle hareket ederek Mardin Belediyesi Engelliler Birimi sahip olduğumuz ön yargılardan uzaklaşarak, engellilerimize her alanda eşit davranır ve fırsat verirsek onlar için de yepyeni bir dünyanın da kapılarını aralamış olacağız. Çünkü; onlar engelli oldukları için değil, eğitimsiz oldukları için hayatın içinde değiller. Projemiz engelli işsizlerimize işgücü piyasasının gereklerine göre meslek kazandırmak için, 16 işsiz bay/bayan engelli gencimize ekonomik özgürlüklerini elde etmelerinde katkı sağlamaktır. Verilen kurslarda grafik ve web tasarım programları konusunda gerekli becerileri öğrenmelerine katkı sağlamıştır. Projemizden beklediğimiz sonuçlar; katılımcılar matbaalarda yazılı basın organlarında, dijital fotoğraf stüdyolarında, web tasarım firmalarında, şirketlerin kurumların bilgi işlem departmanlarında görev alabileceklerdir" dedi.
Belediye Engelliler Birimi Sorumlusu Fatma Işıker, "Amaç, engelli gençlere Milli Eğitim Bakanlığı standartlarında grafik tasarım eğitimi verilerek yeni kabiliyetler kazandırmak ve istihdam edilebilirlilik imkanlarını artırmaktır. 16 işsiz engelli bay/bayan katılımcının tasarım güçlerini ve çizim yeteneklerini proje kapsamında aldıkları bilgilerle birleştirerek web tasarımı, reklamcılık, basın yayın gibi alanlarda bilgisayar üzerinde görsel teknikleri kullanarak düşüncelerini çok rahatlıkla ifade edebilecekler ve bu alanlarda İstihdam edilebilirlik özelliklerini arttırmışlardır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 40 günlük eğitimini tamamlayan 16 kursiyerin sertifikasını Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı, İl Planlama Müdürü Aziz Altınterin ve Latifiye ÇATOM sorumlusu Özlem Avuka verdi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum