2 Haziran 2009

Festivale Çoşkulu Start

Mardin'in Kızıltepe İlçesinde faaliyet gösteren Süleyman Demirel İlköğretim Okulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 3. gerçekleşen Bahar Şenlikleri Festivali görkemli bir açılışla start aldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifefesti4.jpg
Festivalin Açılışına AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir yaptı.

3.bahar şenliği Resim ve el sanatları sergilerinin açılışı ve gezilmesiyle başlayan şenlik, Okul Müdürü Servet Demircan’ın açış konuşmasıyla devam etti, Demircan konuşmasında,”Festival yapmadaki amacımız; öğrencilerimizde var olan farklı yetenekleri ortaya çıkarmak ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek. Eğitim öğretim sadece teorik olma boyutunun dışında öğrenilenlerin hayata denkliğini sağlayarak okulumuzdaki eğitimi daha fonksiyonel hale getirmek, öğrencilerimizin görüş ve düşüncelerini farklı etkinliklerle ifade etmelerini sağlayarak yeni düşünce ufuklarını açmak ve toplumun beklentileri ile okulun hedeflerini yakınlaştırarak, veli-okul işbirliğini geliştirmektir,”dedi.

AKP Mardin milletvekili M.Halit Demir’de yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin eğitim camiasında iletişimin kurulmasıyla beraber bazı sorunların çözümüne neden olması ve öğrencilerin becerisinin ön plana çıkması açısından faydalı bir kültür sanat etkinliği olduğunu belirtip, emeği geçenleri tebrik etti.

Festivale AKP Mardin milletvekili M.Halit Demir, Şenyurt Belde Belediye Başkanı Hüsamettin Demircan, ilçe milli eğitim müdürü M.Sıraç Atan, İl genel meclisi üyesi Orhan Çeçen, okul aile birliği başkanı M.Sait Tunç, Kent konseyi genel sekreteri Ahmet Damar, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası başkanı Zeynettin Ayav, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Süleyman Demirel ilköğretim okulu Folklor ekibi, Nasrettin Hoca ve köy halkı Tiyatro oyunu, şiir, izcilik grubu, tiyatro, kol bastı Ekibi’nin sunum ve gösterilerinin yer aldığı festivalde Mardin yöresel halk oyunu yöresel reyhanî gösterisi sunulduğu gecede, okulun müzik öğretmeni Derya Altuntaş yönetiminde Okul korosu,okul piyano orkestrası, okul Gitar orkestrası müzik ziyafeti sunarken,gecenin bitimde sahne alan Kızıltepe Eğitim-sen arbana grubu büyük beğeni topladı.

Gecenin en büyük alkışını Özel eğitim sınıfı öğrencisi Hilal Sungur yaptığı gösteri ile toplarken, En fazla kitap okuyan Serhat Aydemir ve Sümeye Baran’ın kazandıkları bisiklet ödülleri Okul aile birliği başkanı M.Sait Tunç tarafından verildi. Palyaço festivale katılan çocukları eğlendirirken yüz boyama ile çocukların yüzlerine çeşitli şekiller yapıldı.

Festivalin 2.gününde güvercin gösterisiyle başlayan etkilikler, jimnastik, Mardin sanat evi çalışmaları, eğlenceli yarışmalar, ana sınıfları gösterileri, müzik dinletisi, dans gösterileri, minik öğrencilerin konseri, tiyatrolar, koro, skeç’ler, hip hop dansları, şiirler ve kukla oyunu ile devam eden festival, folklor, kaşık havası, grup adana konseri ile tamamlanacak.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum