19 Haziran 2009

İş adamları Yatırım için arazi bulamıyor

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/i%C5%9Fadamlar%C4%B1.jpg
Mardin'in Nusaybin ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Müfit Yumuşak, kendi arazileri üzerinde sanayi yatırımı yapamadıklarını söyledi.
Nusaybin ve çevresinden 30 bin dolayında insanın Avrupa ülkelerinde yaşadığını ileri süren Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Müfit Yumuşak, daha önce yurtdışına göç eden Nusaybinlileri yatırım için geri getirme çabalarının bulunduğunu, ancak yatırım yapacak arazi bulmada zorlandıklarını söyledi. Avrupa'da 500 dolayında Nusaybinli iş adamı bulunduğunu iddia eden Yumuşak, "Biz Avrupa'ya göç etmiş ve işadamı konumuna gelmiş kişileri yatırım için ilçemize yatırdım yapmaya çağırdık. Tarım İl Müdürlüğü tarafından verilen tarım arazisi raporu yatırım yapmamıza engel oluyor. Kendi arazilerimiz üzerinde sanayi yatırımı yapamıyoruz. Nusaybin ve çevresi ovadır ve nereye ne ekersen yetişir. Peki biz sanayi yatırımı yapamayacak mıyız? Kendi arazilerimiz üzerinde kurmak istediğimiz spor kompleksi ve dinlenme tesislerini, Tarım İl Müdürlüğü 'Tarım arazisidir' raporu verince hayata geçiremedik. Bu konuda sanayicilerimiz ve işadamlarımız oldukça sıkıntılı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na durumu bildirdik. Cevap bekliyoruz" dedi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum