12 Haziran 2009

Karneleriyle Mezar Başına Koştular

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde, 25'i ilk, 15'i ana sınıfı olmak üzere toplam 40 öğrenciye karneleri dağıtıldı.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/805/karneleriyle-mezar-basina-kostular_o.jpg
Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde, 25'i ilk, 15'i ana sınıfı olmak üzere toplam 40 öğrenciye karneleri dağıtıldı.
Bilge köyünde 4 Mayıs 2009 tarihinde düzenlenen ve 6'sı çocuk, 16'sı kadın 44 kişinin öldüğü saldırıdan bir hafta sonra eğitim ve öğretimin yeniden başladığı ilköğretim okulunda bugün karne dağıtımı yapıldı.

Karne dağıtımından önce 25'i ilköğretim 15'i ana sınıfı öğrencisi toplam 40 öğrenci okul bahçesinde toplandı. İstiklal Marşı ve andın okunmasından sonra öğretmen Sadık Akbulut, çocukların tek tek isimlerini okuyarak karnelerini dağıttı.

Saldırıda yaşamını yitiren Ayşe Çelebi ile 14'ü de aileleriyle birlikte göç etmek zorunda kalan toplam 15 öğrenci karne sevincini, arkadaşlarıyla birlikte yaşayamadı.

Saldırıda anne ve babalarını kaybeden bazı öğrenciler, karne almanın sevincini anne ve babalarıyla paylaşamadı.

Sevinç ve hüznün birbirine karıştığı bugün karnelerini alan çocuklar ellerinde karneleriyle, saldırıda kaybettikleri anne ve babalarının mezarına koştu. Ellerindeki karneleriyle bir süre mezarlıkta kalan çocuklar, daha sonra dualar okuyarak ayrıldı.

-''HAYAT NORMALE DÖNDÜ''-

Muhtar Abdurrahman Çelebi, taziyelerinin devam ettiğini belirterek, ''Hayat normale döndü. Her şey iyiye gidiyor. Çocuklar da kendilerini toparladı. Psikolojileri düzeldi. Yaşanan olaya kader diyelim. Dosyamız da Mardin'e geldi. Buna da sevindik'' dedi.

Çelebi, daha önce yetkililerden talep edilen, köyün yakınlarında yeni bir okul yapılması için yer tespitinin de yapıldığını bildirdi.

Muhtar Çelebi, ''Üçüncü sınıfta okuyan çocuklarımızın tamamını Darüşşafaka'ya göndermeyi düşünüyoruz. Bu çocuklar bize emanet'' dedi.

-ÇOCUKLARA MORAL GEZİSİ-

Saldırı sonrası köye gelen ve okulun çevresine çeşitli figürler çizen ressam Canan Berber'in daveti üzerine 4 çocuk moral bulmak için İstanbul'a gönderilecek.

Berber'in daveti üzerine İstanbul'da açılacak sergiye katılmak üzere bugün gidecek olan öğrenciler Canan, Ali, Hasret ve Polat Çelebi'ye öğretmenleri Sadık Akbulut eşlik edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum