12 Haziran 2009

Kurdis, tarihi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor

Mardin'e bağlı Yaydere (Kurdis) mezrasındaki tarihi ve doğal güzellikler keşfedilmeyi bekliyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekurdose.jpg
10 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan ünlü Dara harabelerine yakın mesafe
de olan Yaydere köyündeki doğal ve tarihi güzellikler görenleri oldukça etkiliyor. Terör olayları yüzünden 15 yıl önce köylerini terk etmek zorunda kalan köylüler doğal güzellikleri turizme kazandırmak için yetkililerden destek istiyor. Köye dönüş projesi kapsamında 5 yıl önce köylerine geri dönen köylüler doğal ortamı yeniden canlandırmak için seferber oldu.
Yıkılan okulların yerine yeni okul isteyen Yaydere köyü sakinleri, köyde önemli su pınarları bulunduğunu belirterek, burada bulunan doğal şelaleler turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.
Köylülerden Hacı Sait Çakar, Yaydere'nin asırlık çınar ağaçlarının yanı sıra ceviz ağaçları ile bölgenin dinlenme merkezi haline getirilebileceğini belirterek, "Burada her taraf su pınarları, doğal şaleler, su değirmenleri ve tarihi varlıklar ile doludur. Burası turizme kazandırıldığı takdirde bölgemiz canlanacaktır. Ayrıca köylülerinde geçim kaynağı olacaktır. Dara harabelerini gezen yerli ve yabancı turistler dinlenmek için burayı tercih edebilirler."dedi.
Yaydere'ye ilk kez geldiğini anlatan Ali Kumaç da gördüğü güzellikler karşısında çok etkilendiğini kaydetti.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/A27_DSC_0036.JPG
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/F2D_DSC_0440.JPG
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/B1Z_DSC_0357.JPG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum