9 Haziran 2009

'Kürtçe bilen personel' İşbaşında...

http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/13420.jpg

Kürt açılımı sessiz sedasız devam ediyor. Diyarbakır Valiliği bir adım daha atarak olası bir krizin önüne geçmiş oldu.

Diyarbakır Valiliği'nin açtığı çağrı merkezi, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ofiste, vatandaşlar için Kurmancca ve Zazaca bilen görevliler çalışıyor.

Kamu kurumlarının hizmet kalitesini artırmak amacıyla kurulan Diyarbakır Çağrı Merkezi'nde, Türkçe bilmeyen vatandaşlar da unutulmadı.

Zaman gazetesinden İsmail Avcı'nın haberi bölgede yaşanan sessiz devrimin tanığı adeta... Devletin kurduğu ofislerde Kürtçe bilen personelin istimdam edilmesi ilginç bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Proje ofisinin sorumlusu Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş,
"Şikâyet ya da talebini iletmek üzere 'Alo 444 21 01' No'lu telefonu arayanlar arasında Türkçe bilmeyen vatandaşlarımız var. Onların şikâyet ve taleplerini Kürtçe olarak da alabiliyoruz." diyor.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun, devletin herkese bir telefon kadar yakın olduğunu belirterek açtığı çağrı merkezine bütün kurumlar otomasyon sistemiyle bağlı. Türkiye'de bir ilk özelliği taşıyan ve yoğun ilgiyle karşılaşan ofis, sorunları kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Vatandaşın talebini zamanında yerine getirmeyen kurum amiri ise soruşturmaya tabi tutuluyor. 'Alo 444 21 01' nolu çağrı merkezi sayesinde Diyarbakır'daki devlet kurumları vatandaşlara çok daha kaliteli hizmet vermeye başladı.

İntihardan vazgeçirdim

Diyarbakır Çağrı Merkezi'nde çalışan Gülaş Sarı vatandaşın talebini dinlemesinin kendisini mutlu ettiğini söylüyor. Sarı, karşılaştığı bir olayı ise şöyle anlatıyor: "Kredi kartı borcu olan kişi intihar edeceğini söyledi. Onu hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirdim. İntihar etmekten vazgeçti." Merkezde çalışanlardan Ebru Bekil ise insanların sorunlarının çözümüne yardımcı olduğu için kendini şanslı hissettiğini söylüyor.

Vatandaşların istekleri neler?

Yenişehir Erimli köyünden arayan çiftçi, zirai ilaçlama konusunda yardım istedi.

Bir başka çiftçi ise yeşil kart başvurusu yaptığını, sonucu merak ettiğini söyledi.

Kulp ilçesinden arayan bir vatandaş, eşinin doğumunun yaklaştığını belirterek, sağlık personeli talebinde bulundu.

Bir başka vatandaş ise hastane personelinin kendisine kötü davrandığını belirterek şikâyetçi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum