3 Haziran 2009

Mardin Belediyesi’nden Çevreye Trilyonluk Yatırım

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2008/01/jjjjjjj.jpg
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun Ankara’daki temasları ilk meyvelerini vermeye başladı. Ayanoğlu, Mardin’e Katı Atık Tesisi ile Atık Su Tesisi kuracakları müjdesini verdi.

Yeşilli yolu üzerinde kurulacak Katı Atık Tesislerinde çöpler çevreye zarar vermeden imha edilip ayrıştırılacak, Atık Su Tesislerinde ise pis sular temizlenerek tarıma kazandırılacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Finansmanını karşılayacağı projelerle Mardin’in 50 yıllık çöp sorunu halledilerek,tarımsal arazilerin sulanmalarına katkı sağlanacak.Her iki projenin 15 trilyona mal olması bekleniyor.

Mardin Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği birlik başkanı ve Üyelerinin seçimi toplantısında konuşan Mardin Belediye Başkanı Av.Mehmet Beşir Ayanoğlu “Göreve gelir gelmez ilk işim Katı Atık Projesiyle ilgilenmek oldu.Ankara’da yaptığım girişimler sonucu Katı Atık Projesi inşaat kısım ihalesinin ivedi bir şekilde bitirilmesi için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan söz aldım” dedi.

Ayanoğlu, Katı Atık Depolama ve Bertarafı Projesiyle vahşi depolama sisteminden düzenli depolama sistemine geçileceğini ayrıca medeniyetler beşiği olan ilimizin temiz tutulması için Avrupa Normlarına uygun bir tesis yapılacağını ifade etti



Ayanoğlu şunları söyledi: “Bu projeler Mardin için oldukça önemlidir.Şu ana kadar çevre ile ilgili en büyük yatırımı yapıyoruz.Bizlerden desteğini esirgemeyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel EROĞLU’na çok teşekkkür ederim.Bu tesisler hem bizlerin hem çocuklarımızın daha temiz daha sağlıklı bir şehirde yaşamını sürdürmemizi sağlayacaktır.Mardin halkına hayırlı olsun.”

Yeşilli Zeytinli Köyü yolu üzerinde yapılması düşünülen Katı Atık Tesisleri’nde çöpler çevreye zarar vermeden imha edilirken, ayrıştırma yöntemiyle de bazı çöplerin geri dönüşümü sağlanacak.Söz konusu çevre dostu projeyle Mardin’in 50 yıllık çöp sorunu halledilmiş olacak.Çevre ve Orman Bakanlığı’nın finansmanını karşılayacağı projenin 7,5 trilyona mal olması bekleniyor.
PİS SULAR TARIMA KAZANDIRILIYOR

Atık Su Tesislerinde pis sular arıtılarak tarıma kazandırılacak.İstasyon yolu üzeri,Güney ve Kuzey bölgelerine kurulacak tesislerden Mezopotamya Ovası ,Yeşilli, Yalımköy,Kabala yolu üzerindeki tarımsal araziler faydalanacak.Suyun optimum kullanımını sağlayacak olan tesislerle hem su
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum