21 Haziran 2009

'Şivan Perver'in Türkiye'ye dönmesi için devredeyiz'

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/21/sivan.jpg
Hakkari Berçelan Yaylası Şenlikleri'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, uzun yıllardıryurtdışında yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perver'in vatanına dönmesi için bizzat girişimlerde bu-lunduğunu söyledi. Yasakçı, baskıcı, ayrımcı ve inkarcı dönemlerin geride kaldığına işaret edenGünay, Türkiye'nin özgürlükçü ve katılımcı bir çağın eşiğinde olduğunun altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yurtdışında yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perver'in Türkiye'ye dönmesi konusunda bizzat girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Berçelan Yaylası Şenlikleri'ne katılan Günay, bir grup gazeteciye 12 Eylül 1980 darbesinin toplumda açtığı yaraları değerlendirdi. Perver'in yakınlarıyla görüştüğünü söyleyen Günay, "Bir fırsat olur da yurtdışına çıkarsam onunla bu konuyu yüz yüze de konuşacağım." dedi. Yasakçı, baskıcı, ayrımcı ve inkarcı dönemlerin geride kaldığına işaret eden Günay, Türkiye'nin özgürlükçü bir çağın eşiğinde olduğunu ifade etti. Ülkede herkesin ortak soyadı bulunduğunu ve bunun da 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı' olduğunu kaydetti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında yaşamak zorunda kalan ve Türkiye'ye dönmeleri sıkıntılı olan insanlara ilişkin önemli bir duyuru yaptığını vurgulayan Günay, "Dönmek isteyenlere, önlerindeki engelleri ortadan kaldıracağımıza ilişkin bir çağrı yaptık. Oralarda hayatını kaybedenler içinse eğer aileleri istiyorlarsa onların da Türkiye toprağına kavuşabilmeleri konusunda yardımcı olacağımızı açıkladık." dedi. Bu çerçevede Şivan Perver'in yakınlarıyla konuştuğunu açıklayan Günay, "Bir sonuç alınabileceğini düşünüyorum. Keşke Şivan Türkiye'ye gelse de onu ben de dinleyebilsem." ifadelerini kullandı.

'Kİrlİ tezgâh' Günay'I çİleden

çIkardI: ArtIk yeter!

Türkiye gündemini sarsan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' hakkında da konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "21. yüzyıldayız, artık yeter!" dedi. Türkiye'nin çok partili siyasî tarihinin bir anlamda komplolar, darbeler ve tuzaklar tarihi olduğunu dile getiren Günay, bugünkü aşamada belgenin gerçek olup olmadığının henüz netleşmediğini hatırlattı. Bir kamu görevlisinin veya bu çerçevedeki bir grubun bu tür komplolar kurmasının akılla izah edilebilecek bir tarafı bulunmadığına dikkat çeken Bakan, Türkiye'nin 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi çok acı verici süreçler yaşadığını kaydetti. Ertuğrul Günay, "Geçmişte de böyle akıl dışı birçok korku senaryosu yazıldı ve bunlar bazı akılsızlar tarafından sahneye konulmaya çalışıldı. Ne yazık ki bu senaryoların bir kısmı hayata geçirildi ve Türkiye bundan çok acılar çekti. Bir kez daha söylüyorum, artık 21. yüzyıldayız ve artık yeter." şeklinde konuştu.

Kültür Bakanı, Güneydoğu gezisi kapsamında geldiği Gaziantep'te dün Büyükşehir Belediyesi'nin, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile restorasyonunu gerçekleştirdiği tarihî Bayazhan Kent Müzesi'nin açılışına katıldı. Türkiye'nin geçen yıl turizm artış hızında dünya 7.si olduğunu vurgulayarak, ülke olarak 2008 yılında 26 milyonu aşkın turisti ağırladıklarını kaydetti. Gaziantep'in ardından Van'a hareket eden Bakan Günay, bugün Hakkari'nin Berçelan Yaylası'na çıkarak geleneksel şenliklere katılacak.
ZAMAN
SELAHATTİN KARAKIŞ GAZİANTEP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum