18 Temmuz 2009

Anadolu Öğretmen Lisesinden Öss’de Örnek Başarı

ÖSS sınavında son sıralarda yer alan Mardin’de bazı okullar örnek başarılara imza attı. Geçtiğimiz sene birçok öğrencisi Türkiye derecesine giren Mardin İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi bu yıl yapılan Öğrenci Seçme Sınavında da önemli başarılar elde etti.

ÖSS sınavında son sıralarda yer alan Mardin’de bazı okullar örnek başarılara imza attı. Geçtiğimiz sene birçok öğrencisi Türkiye derecesine giren Mardin İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi bu yıl yapılan Öğrenci Seçme Sınavında da önemli başarılar elde etti.
Sınava giren 53 öğrenciden 45 tanesi 4 yıllık Lisans Programına yerleşecek puanı aldılar. Bunlardan 12 öğrenci farklı puan türlerinden Türkiye’de ilk 1000’e girerek büyük bir başarıya imza attılar. Muhammed Nurullah PARLAKOĞLU SÖZ-2 ekli puan türüne göre Türkiye 12.si, Nurullah ESENDEMİR SÖZ-2 ekli puan türüne göre Türkiye 36.sı oldu. Burak AĞALDAY ise EA-2 Ekli puan türüne göre Türkiye 37.si oldu. Abdurrahman KURĞA SAY-2 ekli puan türüne göre Türkiye 146.sı oldu.

Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Tekin, bu başarıda emeği geçen bütün idareci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yanlış yönlendirmeler sebebiyle beyin göçü yaşanıyor…

Okullarındaki bu büyük başarının altını çizen Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Tekin, Mardin il merkezinde, ilçelerinde ve köylerinde bulunan birçok başarılı öğrencinin de yanlış bir şekilde il dışına ve genellikle Büyükşehirlere yönlendirdiklerinin altını çizdi. Bu yönlendirmelerin Mardin’den ciddi anlamda bir beyin göçü yaşanmasına sebep olduğunu vurgulayan Mehmet Tekin, bu durum hem Mardin’deki eğitim seviyesinin düşmesine neden olmakta hem de bu başarılı öğrencilerimizin ailelerinden ayrı olarak yaşamaları sebebiyle olumsuz etkilenmeleri kaçınılmaz olmaktadır.

Okul Müdürü Mehmet tekin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi okumak isteyen öğrencilerimizin dışarıya gitmesine kesinlikle gerek yok. Mardin’imizde zaten bu iki lisemizde mevcuttur. “Büyükşehir’de okumak daha iyidir” şeklindeki bir mantık çok yanlıştır. İnanın bu durumdaki birçok başarılı öğrencimiz gittikleri yerlerde uyum sorunları yaşamakta, gurbete dayanamamakta, dengeleri bozulmakta ve bize gelmek istemektedir. Kontenjanımız yetmediği için bizler bu başarılı çocuklarımızı alamamaktayız. En sonunda üzülerek şunu gözlemliyorum ki bu çocuklarımızın birçoğunun başarısı gitgide azalıyor ve köreliyorlar.”

Öğrenciler Mardin’deki okulları tercih etsinler…

İyi bir puan alan öğrencilerin Mardin dışına çıkmalarının hiç bir anlamı olmadığını kaydeden Tekin bu öğrencilerin mutlaka Mardin’deki okulları tercih etmelerini istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum