18 Temmuz 2009

YÖK Başkanına Kürt Dili Brifingi

Mardin’de YÖK Koordinasyon toplantısına katılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılması düşünülen Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ilgili olarak üniversite rektöründen brifing aldı.

Mardin’de YÖK Koordinasyon toplantısına katılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılması düşünülen Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ilgili olarak üniversite rektöründen brifing aldı.

Mardin’de Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün açılması için YÖK Genel Kuruluna sunulmayı bekleyen tasarıyı hatırlatan YÖK Başkanı Özcan, bölge dillerinin araştırılması için Mardin Artuklu Üniversitenin yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu söyledi.

YÖK Başkanına brifing sunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, söz konusu bölümü kurmak amacıyla üç öğretim üyesini üniversite bünyesine aldıklarını belirterek, dünyada ve yakın komşu ülkelerdeki Kürdoloji bölümleriyle bağlantılar kurduklarını belirtti.

Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün, geleceğin Kürt dili ve edebiyatı uzmanlarının modern araştırma teknikleriyle donatılması, bilimsel yöntemlerle hazırlanmış çalışmalara zemin oluşturulması, Kürt dili ve edebiyatı alanında yetkin araştırmacılar yetiştirilmesi, bu alanda arşiv, müze ve kütüphane gibi kurumlara uzmanlık eğitimi verilmesini amaçladıklarına vurgu yapan Omay, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü, öğretim üyesi kadrosu, kaynakları ve programı ile bu alanda bilimselliği ön planda tutan bir merkez olmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Rektör Omay daha sonra YÖK Başkanı Özcan’a plaket vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Şarkiyat Enstitüsü Müdürü Dr.İbrahim Özcoşar ve Öğretim Görevlisi Selim Temo’da birer sunum yaparak açılacak olan Kürt dili ve Edebiyatı Bölümü hakkında akademik bilgi verdiler.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum