6 Temmuz 2009

Aşırı kilolu çocuklar depresyona daha çok giriyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/07/06/cocuk1.jpg
şırı kilolu çocukların kilolarından dolayı yaşadıkları utanç duygusu nedeniyle depresyona daha fazla giriyor.

Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, anaokulundaki aşırı kilolu çocukların ve özellikle kızların kiloları nedeniyle ruh halinde depresyon, endişe ve yalnızlık gibi olumsuzluklar görüldüğünü tespit ettiler.

Applied Developmental Science isimli dergide yer alan çalışmada araştırmacılar, anaokulundaki aşırı kilolu kızlarda ve erkeklerde daha fazla depresyon, endişe ve yalnızlık görüldüğünü ve çocuklardaki bu olumsuz duyguların okuldaki zamanlarını kötü geçirmelerine neden olduğunu belirttiler.

Okul çağındaki 8 bin öğrencinin sosyal ve davranışsal gelişimini inceleyen araştırmacılar, aşırı kilolu olmanın kötü bir durum olduğunu, aşırı kilolu insanların bu hallerinden utandıklarını ve bu kiloların çocuklarda bile negatif duygulara yol açtığını ifade ettiler.

Aşırı kilolu olma yaşı ve kilolu olma süresi gibi önceden hiç araştırılmayan faktörleri de değerlendiren araştırmacılar, anaokulundaki aşırı kilolu kızların, zayıf kızlardan daha az uyumlu olduklarını farkettiler. Anaokulu öğretmenleri ise, bu kızların sosyal ilişkilerinin daha az olduğunu ve kendine güvenlerinin daha az olduğunu açıkladılar.

Ancak, araştırmacılar, etkili çocukların kilolarını sınıflandırmada alternatif yaklaşımlar geliştirmek için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söylediler.
Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum