1 Temmuz 2009

“GELECEĞİN SİNEMASI” ÖDÜLÜNÜ ALDI

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C3405844592304812.JPG
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her yıl sinema öğrencilerine verdiği 2500 TL.’“Geleceğin Sineması” film çekim destek ödülünü bu yıl “Babam Tarih Yapıyor” senaryosu ile Mardinli genç sinemacı Haydar Demirtaş aldı. “Babam Tarih Yapıyor” bakanlık desteğinin yanı sıra Canon Türkiye Temsilciğinin verdiği 11.500.TL’lik HDV kamera özel ödülünü de kazandı.

Haydar Demirtaş 2005 yılında, Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi, Mardinli (rahmetli) iş adamı Murat Ensari ve İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından yapılan “Mardin Kent Film Evi” atölyesinde ilk sinema eğitimini aldı. Daha sonra burslu olarak alındığı İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı bölümünde okumaya başladı. İlk kısa filmi “Gezici Nalbant” ile başta Yılmaz Güney Kısa Film Festivali Onur Ödülü olmak üzere birçok ödül aldı. Mardin Gençlik ve Kültür evi ve İstanbul Kültür Üniversitesi ortaklığımda ve Mardin Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül’ün katkılarıyla çekilen “Gezici Nalbant” birçok uluslararası festivale de katıldı.

Haydar Demirtaş’ın senaryosu “Babam Tarih Yapıyor”, günde beş vakit namaz kılan, köy kilise ve camilerini restore eden taş ustası babası Mehmet Ustayı anlatıyor. Yeni kısa filminde profesyonel bir kadro ile çalışmayı düşünen Haydar Demirtaş, bakanlık desteğinin yanı sıra “Tike Grubu” yöneticisi Mehmet Ali Burduroğlu’nun katkılarıyla çekim bütçesinin yarısını tamamlamış durumda. Haydar Demirtaş filmin yapım bütçesi tamamladığında çekim çalışmalarına başlayacağını, Filmin yürütücü yapımcılığının ise Mardin Sinema Derneği tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum