1 Temmuz 2009

Kızıltepe'nin eski Kaymakamı Sayıştay Başkanı oldu.

Geçtiğimiz yıl Memlekethaber.com sitesinde geleneksel olarak düzenlenen "Yılın En İyileri" anketine yazarımız Kadir Üründü tarafından "Yılın Valisi" kategorisi için aday gösterilen ve anket sonucunda 'Yılın Valisi'seçilen Tokat Valisi Dr. Recai Akyel'in Sayıştay Başkanlığına seçilmesi daha önce görev yaptığı Kızıltepe'de de heyecan yarattı. Akyel'in yeni görevi ile ilgili en büyük heyecan ise memleketi Kırşehir'de yaşandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinliferec.jpg
TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Tokat Valisi iken Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Recai Akyel'e memleketi Kırşehir'den destek geldi.

Sayıştay Başkanlığı için TBMM'ye başvuran 21 aday arasında, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oylama yapılmış ve Recai Akyel, Sayıştay 7. Daire Başkanı Nurşen Yapıcı (64) ile birlikte başkan adayı olarak son ikiye kalmıştı. Genel kurulda yapılan gizli oylama ile Sayıştay Başkanı seçilen Tokat Valisi Recai Akyel, 1965 yılında Erzurum'un Şenkaya ilçesinde doğmasına rağmen, ilk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1987 yılında mezun olan Akyel, sırasıyla Pozantı, İscehisar, Çamoluk, Solhan, Gölkaya, İmamoğlu, Kızıltepe, Elbistan ilçelerinde kaymakamlık görevi yaptı. Afet yönetimi konusunda eğitim amaçlı olarak bir ay süreyle Japonya'ya da giden Akyel, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı'nda doktora programını tamamladı. İngilizce bilen Akyel'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan, Kırşehir'de okuyup, kentin değerleri ile büyüyen Recai Akyel'in Sayıştay Başkanı seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Recai Akyel'in Sayıştay Başkanı seçilmesi, Kırşehirliler olarak bizleri sevindirmiştir. Sayın Akyel, Erzurum nüfusuna kayıtlı olmasına rağmen ilkokul çağlarından itibaren Kırşehir'de büyümüş ve Ahi Evran, Yunus Emre, Hacıbektaş Veli, Şeyh Edebali'nin değerleri ile büyümüş ve bu değerler ışığında aldığı görevleri layıkıyla yerine getirip, milletine ve ülkesine faydalı işler yapmıştır. Kendisine yeni görevinde en kalbi başarı dileklerimizi sunuyor, Kırşehir halkına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" dediler.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen ise, Recai Akyel'in Sayıştay Başkanlığı'na seçilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Kırşehir TSO olarak Recai Akyel'e yeni görevinde başarılar temenni ediyoruz. Kırşehir'in evladı olan Akyel'in böylesine önemli bir göreve seçilmesi bizi de gururlandırdı. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk de, Ahi esnafı olarak Recai Akyel'in Sayıştay Başkanı seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, "Sayın Akyel, Kırşehirimizin yetiştirdiği önemli isimler arasında yer almaktadır. Hemşehrimizin böylesine önemli bir göreve seçilmesini önemsiyor ve kendisine yeni görevinde başarı ve sağlık diliyoruz" şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum