2 Temmuz 2009

Okullara Kömür Dağıtımı Başladı

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl okulların yakıt ihtiyacını şimdiden çözdü. İhaleleri yapıp neticelendiren Milli Eğitim okullara kömürleri dağıtmaya başladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifek%C3%B6m%C3%BCr.jpg
Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl okulların yakıt ihtiyacını şimdiden çözdü. İhaleleri yapıp neticelendiren Milli Eğitim okullara kömürleri dağıtmaya başladı.

Sırayla Mardin Merkez ve ilçelerinin yapılan ihalelerin ardından okullara yakıt dağıtımı yapılıyor. Dağıtım işlemlerini yapan Mardin Milli Eğitim memuru ve yakıt komisyon dağıtım üyesi olan Aziz Ülke bize şu bilgileri verdi.

Okullar açılmadan her okula yakıt ulaşacak…

Daha önceki yıllarda yaşana bazı sıkıntıların yaşanmaması için bu yıl okul kapanır kapanmaz yakıt alımı işlemlerini başlattık. Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürümüzün direktifleri doğrultusunda okullarımız eğitim öğretime başlamadan bütün işlemleri ve dağıtım işlerini bitirmek istiyoruz. Öyle umuyorum ki Temmuz sonuna kadar bütün okullarımızın depolarına kömürü ulaştırmış olacağız.

Ülke, böylece hem okullarımız büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak hem de kömürü oldukça ucuza almış olacağız.

Milli Eğitimin bu uygulamasının çok sevindirici olduğunu belirten Merkez Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Oruç, şu açıklamayı yaptı:

“Okullarımızın kış mevsimindeki yakıt ihtiyaçlarını, öğrenciler tatilde iken, yakıt ihaleleri bitirip, yakıtların dağıtılması ve telsim edilmesi: öğrenci ve öğretmenlerimizi soğuk kış mevsimi gelmeden sevindirmiştir.

Okul idarecileri rahat bir nefes aldı…

Daha önceki yıllarda yakıt alım ihaleleri aralık ayına kadar yapılamayabiliyor, kışın en sert ve soğuk aylarında okullar ısınma ile ilgili sıkıntılar yaşayabiliyordu. Yakıtın okula yetişmesi bazen Mart ayını bile bulurdu. Öğrencilerimizin soğuk kış günlerinde, soğuk okullarda eğitim almaları bizleri son derece üzer ve biz okul idarecileri ısınma sorununu çözmek için olağanüstü çaba gösterir çözümler bulmaya çalışırdık. Bu sene henüz yaz ayına girdiğimiz bu günlerde ihalelerin yapılıyor olması ve okullara yakıtın teslim edilmeye başlanması inanın biz okul idarecilerini çok rahatlattı.

Bu uygulamadan dolayı başta Sayın Valimiz Hasan Duruer, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Dal, donatımdan sorumlu Müdür Yardımcımız Selahattin Gönenç ‘e teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Oruç: Erken kömür alımı devlet bütçesinde önemli tasarruf sağlayacaktır…

Böylesine erken olarak yakıtların alınması aslında maliyet olarak da Devlet bütçesine önemli katkı ve tasarruf sağlayacağının altını çizen Tekin Oruç, şu an kömür fiyatları en ucuz döneminde bulunduğunu belirterek yüzlerce hatta binlerce okulun yakıt ihtiyacı düşünüldüğünde ciddi bir tasarruf yapıldığı görülecektir, dedi.

Oruç sözlerini şöyle bitirdi: “Bu uygulamanın gelecek yıllarda da aynen devam etmesini ve diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de Örnek olmasını dilerim.”

İhaleyi alan firma tarafından Mardin TOKİ İlköğretim Okuluna boşaltılan kömürler buradan Mardin merkez, belde ve köy okullarına dağıtılacak.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum