6 Temmuz 2009

TURİSTLERİN TARİH MERAKI

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C0671723970451589.jpg
Kudüs ve Venedik'ten sonra dünyanın üçüncü inanç ve kültür şehri olma özelliğine sahip Mardin'e turlarla gelen yerli ve yabancı turistler Tarihi mekânlara akın ediyor.

Mardin’de toz bulutunun etkisinin azalması sonucu tarihi mekânlar, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Mardin, Artuklu ve Osmanlı öncesindeki Karakoyunlu ve Akkoyunlu dönemlerine ait medreseler ve ibadethaneler ile Süryanilere ait kilise ve manastırlarıyla bölgenin açık hava müzesi konumunda bulunuyor.

Ulu Cami, Deyrulzafaran manastırı, Kasimiye medresesi ve Mardin’in tarihi sokakları da turistlerle doldu taştı.

Son yıllarda sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ilgisini çekmeye başlayan Mardin, tarihi ve kültürel yapısı ile UNESCO’nun ‘Dünya Mirası Kenti Listesi’ne girmeye hazırlandığını belirten Turizmci ve işadamı Sabahattin Evrensel, “Mardin’in her geçen gün yıldızı parlıyor. Kent, Venedik ve Kudüs’ten sonra dünyanın üçüncü sit alanı içinde yer almaktadır. Farklı dinler ve dinlerin merkezi haline gelen Mardin, inanç ve kültür turizminde son beş yılda önemli mesafeler kat etti .Mardin’de Son zamanlarda toz bulutunun sarması turizmden beklentiler olan kentimizi fazla etkilememesi sevindiricidir. Yılların ihmali gün yüzene çıkarılmamış pek çok kültürel etkinliğimizi farkı mekânlarda yabancı ve yerli turistlere sunmanın çabası içindeyiz Mardin’de her şey normal ve yolunda. Mardin’de turisti rahatsız edecek veya tedirginlik yaratacak bir şey yok. Turistleri bekliyoruz” dedi

Tuba Seyahat acentesi sahibi Mehmet Fatih Saygıner, Mardin’e gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgilerinin olduğunu kaydederek, “ Çoğunlukta paket uçuşlarımız oluyor. Mardin`e gelen yerli ve yabancı turistler inanç ve kültür turizmi kapsamında en çok camiler, medreseler ve manastırları ziyaret ediyorlar. Her gün Ankara –Mardin-Ankara, İstanbul-Mardin-İstanbul ve haftanın 3 günü ( Salı-Perşembe-Cumartesi) İzmir-Mardin-İzmir uçuşlarımız oluyor. Sadece acentemiz aracılığı ile günde ortalama 300 kişi Mardin’i ziyaret ediyor.” şeklinde konuştu.
habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum