24 Temmuz 2009

Vali Duruer Basın Mensuplarının Bayramını Kutladı

Basın Bayramı nedeni ile yazılı bir açıklama yapan Vali Hasan Duruer basın mensuplarının gününü kutladı.

Mardin Valisi Hasan Duruer 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı yazılı basın açıklamasında günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının, kişilerin anayasal hak ve hürriyetlerini ifade etmelerine zemin oluşturarak haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynadıklarını söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir yazılı açıklama yapan Vali Hasan Duruer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli kurumlardan biridir.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, kişilerin anayasal hak ve hürriyetlerini ifade etmelerine zemin oluşturarak haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır.

Şüphesiz, doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir.

Basın mensuplarının bu sorumluluk bilinciyle yapacakları duyarlı çalışmaların İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanmaktayım.

Bu vesile ile İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilciliğini yapan değerli basın mensuplarımız ve tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum