9 Ağustos 2009

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplandı..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/hegem.gif
Çocuk Koruma Kanunu’na Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkındaki yönetmelik gereğince Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonu’nda Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Başkanlığını Vali Vekili Yavuz Selim Süzer’in yaptığı toplantıya HEGEM Başkanı Adem Solak, ilgili kurumların amirleri ve basın mensupları katıldı. Toplantının başında basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Vekili Süzer, şiddet ve aile konulu sempozyumların ve hizmet içi eğitimlerin önemine değinerek, anne ve babaların eğitiminin şiddeti önleyecek en önemli faktörlerin başında olduğunu vurguladı.

Vali Vekili Süzer, Çocuk Koruma Kurulunu daha aktif hale getirmek istediklerini vurgulayarak “ Maalesef hiç istemediğimiz bir şekilde Bilge hadisesi vuku buldu. Bilge olayından önce Sayın Valimiz Hasan Duruer, Avcılar’da başlattığı eğitim seferberliğinin daha kapsamlısını Mardin’de başlatma istedi. Ama bu süreçte herkesi derinden üzen bu olay patlak verdi. Bu olayla birlikte bu programın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Başta Cumhuriyet Savcılığımız, Adalet Bakanlığımız ve HEGEM Başkanı Adem Solak Bey’in katkısının çok büyük olduğunu belirtmek isterim. Umarım bu tür toplantılar ilimiz açısından hayırlara vesile olur.” dedi.

HEGEM Başkanı Adem Solak ise, Sosyal Bilimler perspektifinde bilimsel raporlar oluşturmanın önemi üzerinde durarak, “ Bu olay sıra dışı bir olaydı. Sosyal olaylar bilimsel çalışmalarla çözülür. Sıra dışı eylemleri sebepleri, sonuçları araştırılarak, kapsamlı bir çalışma yaparak çözebiliriz. Çünkü şiddet bir anda olup biten bir şey değil. Uzun bir birikimin sonucudur. Bu bakımdan bizim de bu olayı her yönden irdelememiz gerekir.” dedi.

Bu olaydan bir takım tespitler edindiğini aktaran Çolak, “Sosyal Hizmetlerin çalışmaları tartışılabilir. Kurumların böyle bir olaya çok da hazırlıklı olmadığını gördük. Sosyal Bilimlerle ilgili üniversiteler ve eğitim kurumlarının eksikliğini derinden hissettik. Ayrıca bu olayın kendine mahsus olduğuna da şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Şiddeti doğuran faktörlerin mutlaka irdelenmesi gerektiğini ifade eden Çolak,” Ülkenin genel şiddet anlayışı, yakın akrabalıktan dolayı biriken sorunlar, ekonomik sebepler, aile, yerleşim yerinin tarihi, adalet, eğitimsizlik şiddetin en önemli faktörleridir. “ dedi.

Bu faktörlerden “adalet duygusunun rencide edilmesi” konusuna özellikle dikkat çeken HEGEM Başkanı Solak, “Ailenin çocuğuna, öğretmenin öğrencisine, idarecinin çalışanlarına uyguladığı adaletsizlik şiddeti açığa çıkarır. Genelde kişi maruz kaldığı adaletsizliği beyninde depo eder, şiddeti biriktirir. Akabinde biriken şiddet çok büyük ölçüde açığa çıkar. Bu bakımdan şiddeti uygulayandan çok daha büyük sorumluluk, adalet duygusunu istismar edendedir.” dedi.

Toplantıda Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Toplum ve Aile Danışma Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi gibi müesseselerin arsa temini, plan, proje, keşif, ihale ve tefriş aşamalarında gerekli desteğin işbirliğinin sağlanması konularının değerlendirildiği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum