16 Ağustos 2009

TÜRBE ZİYARETİNE ZİYARETÇİ AKINI

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C3954625135597056.jpg
Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde yer alan Mardin'in Mazıdağı İlçesine bağlı Sultan köyünde bulunan külliyenin yerli ve yabancı turistleri yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Sultan Şeyhmuz Külliyesi'nin, hafta sonlar başta Mardin’den olmaz üzere bölgede bulunan il ve ilçelerden de ziyaretçi akınına uğruyor.

Kimi vatandaşlar ettiği adakları yerine getirmek için kimileri ise oradaki türbeleri ziyaret edip dua etmek için Sultan Şeyhmus Külliyesi'nin ziyaret ediyor.

Restore Çalışmalarını Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirten Mardin Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay , “Çevre düzenlenmesi, çimlendirilip farklı çiçek türleri ile güzel bir görüntüye kavuşturulan Sultan Şeyhmuz Külliyesi’nde, Tuvaleti, kesim hanesi ve şadırvanları yenilendiği ve bu yeniliği tamamlayacak olan otel ve kafeterya bölümü ise önümüzdeki aylar içinde bitirilerek ziyaretçilerin hizmetine sunulacağını belirtti.

Sultan Şeyhmus, sosyal ve kültürel tesislerle ziyaretçilere daha rahat ortamlarda ziyaret etme, konaklama imkanı sağlandığını belirten Beliktay , “Onarımı yapılan Sultan Şehmus Külliyesi'nin, yolları düzeltilip ve ziyaretin ortasında bir havuz yaptırıldı Camisi düzeltilip ve türbeleri onarılan Sultan Şeyhmus külliyesi eskisinden daha çok ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. “ diye konuştu.

Mardin Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay ayrıca Külliye’yi ziyaret eden vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını çevreyi kirletmemelerini ve bu turizme sahip çıkılmasını istedi.

Güvenlik görevlileri orda görev yaptığı için bu durumdan memnun kalan ziyaretçiler “ güvenlik görevliler burada olmasından çok huzurluyuz. Kimse kimseye karışmıyor. Bir huzursuzluk odlumu hemen müdahale ediliyor. Bizlerde burada yerleri daha temiz tutmaya özen gösteriyoruz. Bazı kişiler yer tutmak için sabahtan geliyor. Bazı vatandaşlar da Mangallarını yakıp öğle yemeğini burada yiyip akşama doğru evlerine geri dönüyorlar” dediler

TÜRBEYE GELENLER ALLAH'TAN HAYIRLI EVLAT İSTİYOR

Yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar dualar okuyor ve dilekte bulunuyor Mardin'de özellikle çocuksuz kadınların Sultan Seyhmus Türbesi'ne gidip Allah'tan hayırlı bir evlat diledikleri biliniyor. Bu nedenle yöredeki kızların çoğunun adi Sultan, erkeklerinki ise Şeyhmus konuluyor. Külliyede Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin öğrencisi Sultan Şeyhmus'un (Musa Bin Mahin Ez -Zuhi) mezarının yanında eğitim odaları, cami ve ruhsal hastalığı bulunan insanların iyileştirildiği odalar da bulunuyor.

Abdulkadir Geylani'nin talebelerinden Sultan Şeyhmus'un yetişip büyük bir veli olacağının hocası tarafından önceden müjdelendiği anlatılır.
habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum