30 Eylül 2009

İlk Tedavi Vali Duruer’e

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara eksiksiz sağlık hizmetlerini sunmak üzere Mardin Valiliği tarafından İl Özel İdaresi bütçesinden alınan Gezici Sağlık Aracında ilk tedavi Vali Hasan Duruer’e yapıldı.

Özel donanımı yapılan ve maliyeti 530 TL'ye mal olan üç adet "Gezici Sağlık Aracı” düzenlenen törenle vatandaşlara hizmet vermek üzere Sağlık İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Valilik bahçesinde düzenlenen törene Mardin Valisi Hasan Duruer, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş ve Müdür Yardımcısı Sadık Albayrak katıldı.

Tören öncesi kısa bir açıklama yapan Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin genelindeki birçok yerleşim biriminde sağlık evi ve sağlık ocağı hizmetlerinin aktif bir şekilde yürütüldüğünü, ancak sağlıkta tam hizmet anlayışı içerisinde gezici sağlık aracını devreye soktuklarını belirterek, “Kent genelinde pek çok yerde sağlık hizmeti veren kuruluşlarımız var ama genel sağlık taraması yapabilmek için zaman zaman personel sıkıntıları yaşıyoruz. Tam teşekküllü gezici sağlık aracının hizmete girmesiyle birlikte artık bundan böyle aksamalar yaşamayacağız.”dedi.

Duruer, Gezici Sağlık aracı, belirli periyotlarda köy ve mezralara ulaşarak koruyucu hekimlik çalışmaları yürüteceğini kaydetti.

Vali Duruer, konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

“Biz bugün burada Gezici Sağlık Araçlarının tanıtımını yapmak ve bir an önce hayata geçirmek üzere burudayız. Sağlık alanından birinci öncelik Koruyucu Sağlık Hizmetleridir. Tüm branşlarda özellikle acil vakalarda hizmet veren araçları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu araçlarda doktor, ebe, hemşire ve sağlık memuru olmak üzere dört kişi ile köy köy dolaşarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek.”diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, "Kırsal kesimdeki sağlık hizmeti çalışmalarımız devam ediyor. Proje haline getirilen bu çalışmalar ilimizin nüfus itibariyle hem yüksek olması hem de geniş bir coğrafi alana sahip olması nedeniyle ilimizdeki sağlık ocaklarının özellikle sıkıntılı olduğu bölgelerde ve tarım işçilerine yönelik olarak bu çalışma başlatılmıştır. Bu projede bir sağlık ocağında yapılan bütün işleri vatandaşların ayağına götüreceğiz.”şeklinde konuştu.

4 personelin görev yapacağı aracın içerisinde doğum ünitesi, laboratuar, su tankları, jeneratör gibi teknik donanımın bulunuyor.

Araçları Sağlık İl Müdürü Dr.Mehmet Derviş’e temsil ettikten sonra Vali Duruer, Gezici sağlık aracında ilk olarak kendi tansiyonunu ölçtürdü. Valinin tansiyonunu ölçen Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr.Sadık Albayrak, Vali Duruer’in yoğun iş temposuna rağmen sağlığına dikkat ettiğini ve tansiyon ölçülerinin ise 12’ye 8 çıktığını söyledi.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum