30 Eylül 2009

Mardin Müzesin’de Çok Kapsamlı Laboratuar Kuruldu

Kurulan laboratuar sayesinde, bundan sonra yapılacak kazılarda çıkan tarihi eserler daha rahat bir ortamda bakım onarımı ve konsevasyon işlemleri tamamlanıp müzede halkın beğenisine sunulacak.
http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/m%C3%BCze(2).jpg
Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan; Mardin Müzesi Müdürlüğünün yürüttüğü başta dara olmak üzere, Nusaybin Mor Yakup Kilisesi ve Ilısu barajı kurtarma kazılarından çıkan eserlerin restorasyonu bakım ve onarımı hasıl olması sebebiyle müzede böyle bir laboratuarın kurulmasına gereksinim duyuldu. Kurulan laboratuvar sayesinde, eserlerin konservasyon çalışmaları hız kazanmış, müzenin sergi salonunda daha fazla eser segilenmiştir”dedi.

Erdoğan; “Müzemizde yeterince araç ve gereç olmadığından istediğimiz konsevasyon işlemlerini yapamıyorduk. Bu nedenle eserlerin bir çoğu depolarda kalıyordu. Yeni kurduğumuz laboratuarla sıkıntımız büyük ölçüde giderilmiş olup, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin eserin bakımı tamamlanmıştır. Böylece kazılardan elimize geçen eserleri kısa sürede temizleyip gelen yerli ve yabancı turistlere sergiliyoruz. Erdoğan, ayrıca vatandaşların ellerindeki etnografik nitelikli eserlerin bu kurduğumuz laboratuarlada bakım ve onarımını yapabiliyoruz” diye konuştu.

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan; “Müzenin gezilmesi ile Mardin'in gerek antik gerekse de çağdaş yaşamına dair çok güzel izlenimler elde edileceğini belirterek, müzede 25 bin dolayında eserin var olduğunu bunlardan ancak 1000’e yakının sergilenebildiğini geri kalanların ise ambarlarda muhafaza edildiğini sölerine ekledi.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum