29 Eylül 2009

Ömerli İlçesine Kardeş Belediye

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6052818926775003.JPG
Mardin’in Ömerli ilçesi ile İzmir’in bayraklı ilçesi kardeş belediye oldu. Bayraklı belediye başkanı Hasan Karabağ ve başkan yardımcıları ile 23 kişilik bir heyetle Ömerli belediye Başkanı Yılmız Altındağ’ı makamında ziyaret etti.

Bayraklı belediyesi Ömerli ilçesine bir park yapacağı, 10 öğrenciye 1.500 Tl.’lik eğitime katkı amacıyla verileceğini ve getirilen kamyonet dolusu kırtasiye malzemelerinin okullara dağıtılacağı belirtildi.

Mardin hava alanından kalabalık bir şekilde karşılanan İzmir Bayraklı ilçesi belediye başkanı Hasan Karabağ bu şekilde karşılanmanın gurur verici olduğunu belirterek Ömerli belediyesi ile kardeş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifada etti. Ömerli ilçesinde yapılan bağbozumu festivaline katılan Karabağ, festivalde üzüm toplayarak bu bölgenin üzüm kalitesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Karabağ “Ömerli ilçe belediyesi ila kardeş belediye olduk. Bu topraklardaki üzüm çok kaliteli olduğu görülüyor. Bundan sonra Ömerli belediyesinin sürekli yanında olacağız.” dedi.

Bağbozumu hakkında Bayraklı belediye başkanı Karabağ’a bilgi veren Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, bağcılığa önem verileceğini belirtti.

Altındağ “ burada bir üzüm fabrikası kurulmasına ihtiyaç vardır. Bu verimli topraklarda çıkan üzümlerin değerlendirilmesi lazım. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız vardır. Buradaki asma ağaçlarını yerden kaldırıp batıdaki gibi askıya alacağız” dedi.

Heyete Bayraklı belediyesi tarafından yapılacak olan parkın arazisini gezdiren Ömerli belediye başkanı yılmaz Altındağ “bayraklı ilçe belediyesi tarafından ilçemize yapılacak olan bu park Ömerliye önem kazandıracaktır. Kardeş belediyemiz bununla yetinmeyip 10 öğrencimize 1.500 tl eğitime katkı altında yarım edecekler ve İzmir’den bir kamyonet dolusu kırtasiye malzemesi getirdiler.. biz bunları bütün okullara dağıtacağız.

Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ İzmir Bayraklı ilçe Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a katkılarından dolayı plaket verdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum