31 Aralık 2009

Engelliler için Komisyon Kuruldu

Midyat ilçesinde, engelliler için 5 kişilik komisyon kuruldu. Komisyon, ilçede bulunan engellilerin bakım, sağlık ve tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olacak.
http://img.haberler.com/haber/051/midyat-ta-engelliler-icin-komisyon-kuruldu-1864051_o.jpg
Midyat Kaymakamlığı'nın talimatıyla kurulan komisyonda 1 doktor, 2 din görevlisi, 1 öğretmen ve 1 veteriner hekim görev yapacak. Heyette bulunan doktor, hükümet konağına gelemeyen yatalak hastaları evlerinde ziyaret ederek tedavilerini yapacak.

Dr. Sertaç Çelebi, engelli ve bakıma muhtaç insanlara önem verilmesi gerektiğini söyledi. Komisyon sayesinde evden çıkamayan engellilerin ayağına gideceklarini anlatan Çelebi, böylece onların çektiği sıkıntıların son bulacağını kaydetti.

Kısa süre önce kurulan komisyonun 59 kişinin dosyasını incelediğini belirten Çelebi, "Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen kriterlere göre yüzde 60 görme özürlü ve yüzde 85 bedensel özürlü olan vatandaşlarımıza bakıcı desteği sağlanıyor. Heyet olarak yaptığımız çalışma sonunda mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İki çocuğu özürlü olan İzzettin Şemin, "Köyden şehre gelirken zorlanıyorduk. Mardin'e gitmek daha çok sıkıtı veriyordu. Bu sayede daha rahat olduk bizi düşünenlere teşekkür ederim." dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum