21 Ocak 2010

CÜNEYT YÜKSEL’DEN MERSİN VE ADANA ÇIKARMASI

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL Mersin Çağ Üniversitesi’nin davetlisi olarak gittiği Mersin’de Türkiye’de ve Dünya’da Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı konferansta öğretim üyeleri ve öğrencilerle buluştu.

Ankara’dan Mersin’e gelen Yüksel günün ilk saatlerinde Mersin Ak Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada Ak Parti Mersin İl Başkanı Abdullah Altın ve partililerle bir araya gelen Yüksel; partililerden bilgi aldı. Mersin’de ve Adana’da Mardinlileri unutmayan Yüksel; buradaki Mardin Derneklerine de birer ziyaret gerçekleştirdi.

Daha sonra Mersin Çağ Üniversitesi’ne geçen Yüksel Türkiye’nin Dış Politikası, Küresel Ekonomi, Türkiye’de ve Dünya’da Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri üzerine gençlere konferans verdi.

DIŞ POLİTİKA KONFERANSINA ÖĞRENCİLERDEN VE ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN YOĞUN İLGİ

Mersin Çağ Üniversitesi Çağdaş Akademi Kulübünün düzenlediği “AB ve ABD Ekseninde Türkiye Dış Politikası” konulu konferansa konuşmacı olarak Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Y. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel katıldı.

YÜKSEL: DEĞİŞİM İÇİN ÖNYARGILARDAN KURTULMAK LAZIM.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda ABD, Avrupa Birliği ve Dış Politika’da son gelişmelerden bahseden Yüksel; Türkiye’nin Ekonomi Politikası’nın etik standartları olan, demokratik, serbest bir piyasa ekonomisi olduğunu vurguladı. Her zaman Etik, dürüst, açık bir siyaset izlediklerini belirten Yüksel Ak Parti’nin sözlerine bağlı olduklarını vurguladı.

Hedeflerinin sosyal ve ekonomik bir vizyonla ekonomik kalkınma ve demokratik kalkınmayı eş zamanlı olarak gerçekleştirmek olduğunu belirten Milletvekili Yüksel; Türkiye’nin kültürel zenginliği ve değerleri, girişimcilik ruhu, birlik ve beraberlik ruhu, güven ve istikrar, genç nüfusunun dinamizmi, Avrupa Birliği müzakere süreci, Etik standartları olan demokratik, serbest piyasa ekonomisi ve iyi bir yönetim ile sorunların üstesinden geleceğini vurguladı.

Yüksel Dış Politika konusunda izledikleri proaktif Politika’nın “yurtta sulh cihanda sulh” ilkesi ışığında; her taraf için “kazan - kazan” temelli ve “komşularla sıfır problem” çerçevesinde olduğunu vurguladı. Dış Politikada ilkeli, sağlam ve dik bir duruş” sergilediklerini belirten Yüksel bunu “barışçıl; diyaloga dayalı dış politika” olarak nitelendirdi. Barışçıl; diyaloga dayalı bir dış politika izlemenin ön koşulu olarak “önyargılarımızdan kurtulmalıyız” diyen Yüksel; ülkenin geleceği için bunun şart olduğunu söyledi.

AB SÜRECİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNAN YÜKSEL ŞU SÖZLERİ SÖYLEDİ:

Aslında bizim önceliğimiz Kopenhag ve Maastricht kriterlerini sürdürülebilir kalkınma yolunda rehber ilkeler olarak ele alıp bu ilkelerin hayata geçirilmesi için gerekli reformları yapmaktır.

Bizler AB sürecini hem bir entegrasyon süreci hem de ülkemizin politik, ekonomik, sosyal ve hukuki standartlarının yükseltilmesi amacını güden bir yeniden yapılanma süreci olarak tanımlıyoruz.

Bugün geldiğimiz aşamada, Türkiye’nin AB Üyeliğinin her iki tarafın da çıkarları açısından hayati önem taşımaktadır. .

AB Katılım Süreci Türkiye açısından birincil önceliğe sahiptir. Bu sadece şimdi değil, on yıllardır değişmez devlet politikamızı teşkil etmiştir. Toplumumuzdaki en önemli aktörler arasında bu konuda bir mutabakat vardır. AB Katılım süreci Türk Kamuoyunda en geniş şekilde tartışılan konuların başında gelmektedir.

2009 senesine Avrupa Birliği’ne tam üyelik yolunda çok hızlı adımlar atılması gereken bir yıl olarak girdik. Ama bu adımları biz atarken aynı hızı, aynı heyecanı karşı taraftaki muhataplarımızdan da beklemekteyiz.

Türkiye’nin Batıyla ilişkilerinde AB’ye üyelik sürecimiz kadar ABD’yle stratejik ortaklığımız da kritik önem taşımaktadır diyen Yüksel; ABD ile İlişkileri şu sözlerle değerlendirdi:

50 yılı aşkın bir süreden bu yana pek çok ortak değer ve idealleri paylaşan ve bunların ilerletilmesi için gayret gösteren Türkiye ve ABD, iki yakın müttefik olarak, yoğun bir ortak gündem üzerinden ilişkilerini sürdürmektedirler. ABD ile Türkiye arasında stratejik bir ilişki bulunmaktadır.

YÜKSEL’İ AYAKTA ALKIŞLADILAR…

Son gelişmeler ışığında Türkiye’nin Dış Politikasını; Avrupa Birliği süreci, Türkiye - ABD ilişkileri, Kafkasya, Türkiye - Azerbaycan – Ermenistan ilişkileri, Ortadoğu İlişkileri ve Kıbrıs Meselesi çerçevelerinde değerlendiren Yüksel’i öğretim üyeleri ve öğrenciler soru yağmuruna tuttu.

Soru - Cevap kısmında sorulan sorularla beraber 3 saate yakın süren program sonunda katımcılar Milletvekili Yüksel’i ayakta alkışladılar.

Gençlerin yoğun ilgisinden çok memnun olan Yüksel katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konferanstan sonra gençlerin birebir olarak görüşme imkânı bulduğu Yüksel; gençlere eğitim hayatıyla ilgili deneyimlerini aktardı. ABD’de Harvard ve Stanford Üniversiteleri’nde aldığı hukuk eğitimini anlatan Yüksel; hem akademik hayatla hem de iş hayatıyla ilgili olarak gençlere pek çok tavsiyede bulundu.

Programdan sonra Adana’ya geçen Milletvekili Yüksel; Adana Ak Parti İl Başkanlığı’nda Başkan Mehmet Sağlam’ı ve partilileri ziyaret etti. Adana’daki çalışmalar hakkında bilgi alan Yüksel; daha sonra Adana’da kısa bir şehir turu gerçekleştirdi.

Adana’nın yerel gazetelerinden Hâkimiyet ve İlk Haber gazetelerine de bir ziyaret gerçekleştiren Yüksel; bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ardından çalışmalarına devam etmek için Başkent Ankara’ya geri döndü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum