21 Ocak 2010

MİLLETVEKİLİ YÜKSEL’DEN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI


AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL 19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

YÜKSEL: GENÇLERİMİZ YARINLARIMIZ, GELECEĞİMİZDİR.

Mesajında 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Yüksel; milletimizin tarihinin değiştiği bu büyük günü bayram olarak armağan ettiği gençlerimizin yarınlarımız, geleceğimiz olduğunu vurguladı.

Yüksel’in Kutlama Mesajı şöyle:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Bu gün; Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkıp ulusumuzun bağımsızlık tutkusunun yüreklerde hissedildiği ve bu günlere ulaşmamızda verilen büyük mücadele için ilk kıvılcımın yakıldığı gündür.

Bu tarih, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıçtır.

Ata’nın milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adımdır. 16 – 19 Mayıs 1919 tarihleri arasındaki İstanbul - Samsun yolculuğunu ardından Samsun’a ayak basılarak “Kurtuluş” yoluna çıkıldığı tarihtir 19 Mayıs 1919.

"Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun'dan başlayarak Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan; milli mücadeleyi bu gün başlatmıştır. Halkın içinde sönmeye yüz tutmuş inançları canlanmıştır.

Bu mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk Gençliği’ne emanet etmiştir.

Gençlik bizim en büyük gücümüzdür. Türk milletini ileri götürecek olan; genç fikirlerdir.

Bizler biliyoruz ki gençlerin dinamizmini, heyecanını, coşkusunu siyasete yansıtamayan hareketler, geriye gitmeye, yok olmaya mahkûmdur.

Gençlik dinamizmini, ateşini taşıyamayanlar bu ülkenin gelişimine katkıda bulunmada hep yavaş kaldı.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi:

“Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.”

“ Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz…”

Biliyoruz ki, Ata'mızın Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını emanet ettiği gençlerimiz, onu koruyacak ve daha da yücelteceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerimle 19 Mayıs 1919’un 90. yıldönümünde bütün gençlerimizin, bütün milletimizin bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL

MARDİN MİLLETVEKİLİ

AK PARTİ SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum