14 Ocak 2010

Oyak Matematik Şampiyonları Nusaybin’den

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/oyakmatematik10.gif
OYAK Grubu İştirakleri’nin bulunduğu illerde 8 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışmasının Mardin il birinciliği Nusaybin Süleyman Bölünmez Lisesi kazandı.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Mardin İl Birinciliği Ödül Töreni’ne Mardin Valisi Hasan Duruer, Başsavcı Fehmi Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü, Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Öner, il ve ilçe protokolü, yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ve aileleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan Fabrikanın Genel Müdürü Ünal Öner, OYAK Matematik Yarışması’nın akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurguladı. Önen, teknolojinin anahtarı ve bütün bilimlerin yaslandığı alan olan matematiğin, meslek seçimindeki önemi, teknoloji üretme yarışında dünya ile rekabet edebilmeyi sağlayan evrensel bir dil olduğuna dikkat çekti.

Törende bir konuşma yapan Vali Hasan Duruer ise Hayatın kendisinin Matematik olduğunu belirterek, “Matematik düşünceye, yani analitik düşünceye sahip olamadığımız için meseleleri irdelerken de maalesef at gözlüğü ile gidiyoruz. Geniş perspektiften düşünmüyoruz. Analitik düşünmemenin Matematik bilmemenin de bunda çok büyük rolü olduğu kanaatindeyim. Bugün dünyada söz sahibi olan ülkelere baktığımızda hepsinin tek özelliği matematikte ileride olmaları. Bizim de teknolojide yeteri derecede söz sahibi olmamız için Matematiğe önem vermemiz lazım” dedi.

Mardin’de yapılan yarışmada, İl Birincisi Süleyman Bölünmez Lisesi, İl İkincisi Fen Lisesi, İl Üçüncüsü Merkez Anadolu Lisesi oldu.

Son 8 yılda 2455 okulda 9.820 öğrencinin katıldığı yarışmanın Kasım 2009’da düzenlenen I. aşama sınavında 16 ilden toplam 491 okul ve 1964 öğrenci yarıştı.

12 OYAK İştirakinin üstlendiği ve 16 ilde yapılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerdeki organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yaptı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Satranç takımı, yarışmaya katılan tüm okullara 1500 TL nakdi yardım, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1’er Cumhuriyet Altını, İl birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verildi. Nisan 2010’da İstanbul’da misafir edilecek 16 il birincisi ekip ve aileleri hem İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecekler. Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacağı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum