27 Ocak 2010

Kar ve buzlanma ulaşımı aksattı

Mardin’de önceki akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı Mardin’in şehirlerarası yollarında ulaşımı aksattı.
http://www.resimlersokagi.com/data/media/205/11mardin.jpg
Mardin şehir merkezi başta olmak üzere İlçelerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Mardin’de şehirlerarası yollarda, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşandı. Zincirsiz yola çıkan araçların kayması nedeniyle birçok kaza meydana gelirken yollar uzun süre ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç konvoyu oluşurken zincir uygulaması başlatıldı.

Önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Mardin-Kızıltepe karayolu Türkmen Geçidi ve Havaradar rampasında buzlanmalar meydana geldi.

Türkmen geçidinin 10. kilometresinde bir kamyonun kayarak yolu kapatması sonucu kara yolu ulaşıma kapandı. 4 saat boyunca kapanan yol ancak gece geç saatlerinde açılabildi. Karayolları ekiplerinin buzlanmaya geç müdahale ettiğini ileri süren sürücüler Karayolları ekiplerine tepki gösterdi.

Kayan araçların kurtarılmasıyla birlikte yol ulaşıma açılırken, trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Araçların kayması üzerine trafik ekipleri, zincir uygulamasını başlattı. Yol kenarlarında zincir takan sürücüler yollarına daha güvenli devam etti. Ekipler, zaman zaman kayarak yolun ulaşıma kapanmasına neden olan TIR'ların ise zincirli bile olsa geçişlerine izin vermiyor. TIR’lar yol kenarlarındaki tesislerde bekletiliyor.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle il genelinde bazı köy yollarının ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için de ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum