23 Ocak 2010

Mardin Valiliğinden Yöneticilere Drama Kursu

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/drama.gif
Mardin Valiliği tarafından Ankara Üniversitesi işbirliği ile Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve bazı il yöneticilerine drama kursu verildi.

Ankara Üniversitesi’nden Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Müze Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ayşe Çakır İlhan ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Okvuran tarafından Sakıp Sabancı Kent Müzesinde verilen kursa Vali Hasan Duruer’in yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Özel İdare Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, Defterdar, Kültür ve Turizm Müdürü, Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Bayındırlık ve İskan Müdürü katıldı.

Slayt sunum eşliğinde müzelerle ilgili görüş ve düşüncelerini aktaran Prof.Dr.Ayşe Çakır İlhan, Müzelerin eski eserlerin depolandığı bir yer olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyerek, “müzelerimizi canlı tutmak için çocuklarımıza sevdirmek gerekir.Buralarda çocuklarımızın her türlü sanatsal becerilerini geliştirecek atölyeler açmak, tarihi geçmişimizin bir kısmının burada olduğunu aşılamak gerekir” dedi.

Drama yöntemi ile Eğitim, Kültür ve Sanat Konularında yöneticilerle ortak çalışmaların yapıldığı kursta, İli’ in İdeal Durumu, Avantajları, Risk ve zayıf yönleri ele alındı.

Doğaçlamalar kısmında Mardin’deki Eğitim, Kültür ve Sanat etkinliklerinde İl’i daha ileri seviyeye götürmek için neler yapılması gerektiği konusunda kursiyerlerden yazılı görüş ve düşünceleri alındı.

Kurs’a katılan yöneticiler, kurs’un çok verimli geçtiğini söyleyerek, bu tür eğitimlerin daha alt kademelere de yansıtılması durumunda, çalışanların hem kendi aralarında hem vatandaş ile doğru iletişim kurmaları sağlanacağını belirttiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum