23 Ocak 2010

Musul Valisi’nden Nezaket Ziyareti

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/musulvali10.gif
Komşu Ülke Irak’ ın Musul Valisi Atheal Abdel Aziz Al Nejefy ve beraberindeki heyet, MardinValisi Hasan Duruer’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Irak’ın Musul Vilayeti’nden, Mardin’e gelen Musul Valisi Atheal Abdel Aziz Al Nejefy ve beraberindeki heyeti, Nusaybin Sınır Kapısında Mardin Valisi Hasan Duruer, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici ve protokol üyeleri karşıladılar.

Nusaybin’den Mardin’e gelen Musul Valisi ve beraberindeki heyeti Mardin Valisi Hasan Duruer, makamında kabul etti.

Vali Hasan Duruer tarafından kendilerine çeşitli hediyeler verilen Musul Valisi Atheal Abdel Aziz Al Nejefy, “Sahip olduğumuz ortak tarih ve kültürel ilişkilerin yanında ekonomik ve siyasi ilişkilerde de karşılıklı dayanışma içinde olunmasından yanayız. Ülkemizin sahip olduğu tarihi eserlerin çoğu Osmanlı Devletin’den kalma eserlerdir” diyerek, ortak kültürel mirası’ nı özellikle vurguladı.

Mardin Valisi Hasan Duruer de kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Musul Valisi Vali Atheal Abdel Aziz Al Nejefy’ ye teşekkür ederek, ülke olarak dünya ülkeleriyle geliştirilen diyaloğun özellikle komşu ülkelerle daha sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Konuk heyetin onurana verilen yemeğin ardından Kasımiye Medresesi, Mardin Müzesi, PTT Binası gibi bir çok tarihi yerler gezildi.
Konuk heyet daha sonra gördükleri ilgi ve sıcak karşılanmadan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, Mardin’den ayrıldı.
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/musulvali102.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/musulvali101.jpg


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum