20 Ocak 2010

Para vermeden genç kalmanın 5 yolu

http://medya.zaman.com.tr/2010/01/20/su.jpg
Belirli bir yaşın üstündeki kadınlar, gençleşmek için sık sık kremlere, losyonlara bir servet yatırıyorlar.

Peki gençleşmenin para vermeden de olabileceğini biliyor musunuz? Reader's Digest dergisinde yer alan haberde, işte genç kalmanın ücretsiz 5 yolu:

1. Egzersiz yapmak gençliğin kaynağıdır. İnsanlar kendilerini, güzel kıyafetlere bakarak, ve egzersiz yaparak zayıf bir vücuda sahip olan insanlara dikkat ederek ve "Bu kişiler egzersiz yaparak kilo veriyorlar. Onlar yapabiliyorsa, ben neden yapmayayım?" şeklinde kendilerini motive ederek zayıflayabilirler.

2. Uyku ücretsizdir, bunun avantajından yararlanın. Uyduğumuz zaman, vücudumuz bizi sağlıklı ve genç tutan hormonlar üretiyor. Yeterince uyuyarak bu hormonları bedava kazanırken neden genç kalmak için hormon ilaçlarına para vereceksiniz?

3. Su için. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, 8x8 (günde 8 bardak, 8 - 225 gram) efsanesini yalanladılar. Saf ve taze su herkes için iyidir. Kendinizi sınırlandırmayın, şartlandırmayın ve içebildiğiniz kadar bol su için.

4. Kahkaha atın. Gülmek insanı gençleştirebilir ve kalp hastalığından koruyabilir mi? Maryland Üniversitesi Tıp Okulu'ndaki araştırmacılara göre, bu doğru. Kardiyologlar tarafından yapılan araştırma, kalp hastalarının günlük yaşam durumlarına karşı daha az gülümsediklerini gösterdi. Araştırmanın lideri Dr. Michael Miller, "Sağlıklı bir kalp için günde bir kez egzersiz, doğru beslenme ve birkaç kez kahkaha atmak gerekiyor" dedi.

5. Tefekkür (meditasyon): Psychosomatic Medicine dergisinde yayınlanan araştırmanın lideri, California Üniversitesi Los Angeles (UCLA)'da görevli psikolog David Creswell, bilinçli tefekkür (meditasyon) programlarının ruhu ve insan sağlığını iyileştirdiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum