21 Ocak 2010

TPAO, MARDİN'E İLK KEZ BİN TON ASFALT HİBE ETTİ.

MİLLETVEKİLİ YÜKSEL’İN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ İLE GÖRÜŞMESİ SONUÇ VERDİ; MARDİN’E İLK KEZ 1000 TON ASFALT HİBE EDİLDİ.

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL’İN ısrarlı takibi sonucunda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Mardin’e hibe edilecek asfalt ile ilgili protokol onaylandı.

Mardin İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin, T.P.A.O. Batman Bölge Müdürlüğünden "Petrol çıkarılan illerde İl Özel İdarelerine bedelsiz asfalt verilmesi" kararı uyarınca talep ettiği ve bugüne kadar sadece Batman ve Adıyaman illerinin lehine uygulanan karar ilk kez Milletvekili Yüksel’in talebi neticesinde Mardin için uygulamaya geçirilecek.

İl Özel İdare’nin başvurusunu takip eden ve konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bizzat görüşen Milletvekili Cüneyt Yüksel’in takibi olumlu sonuç verdi.

Milletvekili Yüksel’in Bakan Yıldız’dan konuyla ilgili talebi üzerine bizzat talimatı ile gerçekleşen asfalt hibesiyle Mardin’de yol konusunda ciddi çalışmalar yapılacak.

İlk kez 1000 tonluk asfalt hibesinin gerçekleşmesi ile ilgili konuşan Yüksel; şu bilgileri verdi:

T.P.A.O. Batman Bölge Müdürlüğü’nün "Petrol çıkarılan illerde İl Özel İdarelerine bedelsiz asfalt verilmesi" kararını takip ederek ilimize “YOL MEDENİYETTİR” diyerek yeni asfalt yollar kazandırıyoruz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın konuyla bizzat ilgilenmesi sonucunda T.P.A.O Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde ilk kez ilimize 1000 ton asfalt hibe edildi.

Mardin Merkez ve İlçe Köy Yollarının standartlarının iyileştirilmesi, yüksek tonajlı araç ve akaryakıt tankerlerinin de geçişlerine mukavemet sağlanması amacıyla talep ettiğimiz asfalt ile ilgili protokol Mardin Valiliğimiz ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanmıştır.

Gelen bu asfalt hibesi; İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince köy yollarının iyileştirilmesi için kullanılacak.

YÜKSEL: GELEN BU ASFALTLA YAZ AYLARINDA ZİYARET ETTİĞİM VE BİZZAT YERİNDE GÖRDÜĞÜM KÖYLERİMİZİN YOL SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ. YOLU OLMAYAN SUYU OLMAYAN KÖYÜMÜZ KALMAYACAK. BUNU TÜM MEMLEKETİM BÖYLE BİLSİN.

Köy yollarının iyileştirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Yüksel; bu asfalt hibesiyle önceliğin yaz aylarında gezi gördüğü köylerde olduğunu belirtti.

Petrol çıkarılan bir il olmasına karşın bugüne kadar bu imkândan faydalanamayan Mardinimiz için önümüzdeki yıllarda da bu hakkının savunucusu olacağını kaydeden Yüksel; bir yerin gelişmişlik düzeyinde önceliğin o yerdeki yollar olduğunu belirtti.

Yüksel şu noktaları vurguladı:

Biz biliyoruz ki YOL MEDENİYET demektir. Eğer yolun varsa sana hizmet gelecektir. Ak Parti hükümeti döneminde çıkarttığımız “YOL HARİTASI” sayesinde Mardin’de duble yolları 5 katına çıkarttık. Yıllardır yapılamayan yolları yaptık. Mardin - Urfa yolu; Mardin - Diyarbakır yolları da hizmetlerimizin en açık örnekleridir.

Bunların yanı sıra köylerimizin de yollarını yapmaya başladık ve daha da yapacağız. Yolu olmayan suyu olmayan köyümüz kalmayacak. Bunu tüm memleketim böyle bilsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum