21 Ocak 2010

YÜKSEL NUSAYBİN KARA SINIR KAPISI’NDAKİ SON ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/Nusaybin%20s%C4%B1n%C4%B1r%20kap%C4%B1s%C4%B1%20eylul%202009%20250.jpg

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL Nusaybin Kara Sınır Kapısı’ndaki çalışmalarla ilgili Bakan Hayati YAZICI ile görüştükten sonra projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mevcut Sınır Kapısı sahasının yetersiz olması nedeniyle Beylik Köyü Köyaltı mevkiinde bulunan 550 bin metrekarelik yüzölçümlü taşınmazın yaklaşık 200 bin metrekarelik kısmında mayın temizleme çalışmalarının yapılmış olduğunu belirten Yüksel; yeni Gümrük Kapısı burada konuşlandırılacağını bildirdi.

YÜKSEL NUSAYBİN SINIR KAPISI İLE İLGİLİ ŞU BİLGİLERİ VERDİ:

Sayın Bakanımız Nusaybin Sınır Kapısı ilgili çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.
Biliyorsunuz 200 bin metrekarelik alanda mayın temizleme çalışmaları yapılmış olup yeni Gümrük kapısının konuşlanacağı alan belirlenmiştir.
Bu çerçevede sahada; 1 adet büyük araçlar için X-RAY,2 adet bagaj X-RAY, 1 adet arama hangarı, 1 adet İtfaiye-Jeneratör-Trafonun bulunduğu Teknik Bina, Arıtma Tesisleri, Akaryakıt İstasyonu, 500 tonluk su deposu, Çıkış ve girişte 2 TIR 1 otobüs olmak üzere 3 adet muayene peronu, Elektronik Kantarlar, 1 adet 5 katlı askeri gözetleme kulübesi, Sınır yolunun altından geçeceği altgeçit, Kaçak araç sundurması ve Parklar bulunacaktır.
Çevre duvarı ve saha kamera güvenlik sistemleri ile donatılacaktır.
İdari binada Mülki İdare Amirliği, VİP Salonu, Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Pasaport Polisi, Saymanlık, Arşiv, Sığınak bulunacaktır.
Ticari binada PTT, Telekom, Umumi WC’ler, Mescit, Free-Shop, Cafe-Pastane-Lokantalar ve ticari ofisler bulunmaktadır.
Nusaybin Kara Sınır Kapısı ile ilgili Bakanlığımızın çalışmaları ve bizim takibimiz sürmektedir.
Ben eminim ki yeni gümrük kapımız ile birlikte bölgede ekonomik açıdan ciddi bir canlanma yaşanacak. Habur'a alternatif olacak sınır kapımız sayesinde binlerce kamyoncumuz da yeni iş imkânına kavuşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum