21 Ocak 2010

YÜKSEL’DEN HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDE ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER VE TÜRK DIŞ POLİTİKASI DERSİ

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL aynı zamanda mezunu olduğu Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası üzerine bir konuşma yaptı.

Bir dizi konferans ve seminer için ABD’ye giden Yüksel; aynı zamanda mezunu olduğu Harvard Üniversitesi’nde de Uluslar arası İlişkiler ve Türk Dış Politikası konulu bir seminer verdi. Harvard Üniversitesi’nin Orta-Doğu Araştırmaları Merkezi’nde Türkiye’nin Dış Politikası ve Türkiye’nin Orta-Doğu Bölgesinde Değişen Bölgesel Rolü gibi konularda konferanslar veren Yüksel; Türkiye’nin günümüz küresel Dünyasındaki rolü ile ilgili bir konuşma yaptı. Yeni Küresel Düzende Türkiye’nin vizyonu, Türkiye’nin Uluslararası arenadaki yeri, Son gelişmeler ışığında Türk Dış Politikası, Ortadoğu, Avrupa Birliği ve ABD ile ilişkilere değinen Yüksel Türkiye’nin Ak Parti iktidarı dönemindeki politikalarını anlattı.

Türkiye’nin Küresel Barışa ve İstikrara katkılarını anlatan Yüksel; partisi Ak Parti’nin her zaman uzun süreli, istikrarlı, güvenilir, proaktif ve kazan kazan temelli politikalar ürettiğini anlattı.

Yüksel “Türkiye’nin Modern Dünya’daki Yeri” başlıklı sunumunda şu noktalara değindi:

Yeni Küresel Düzen’de yeni bir liderlik anlayışı gerekmektedir. Bu düzenin 4 ayağı olarak Küresel Ekonomik Düzen, Küresel Siyasi Düzen, Küresel Kültürel Düzen ve Evrensel Hukuk Normlarını gösterebiliriz. Bu düzen içerisinde Türkiye; kültürel zenginliği ve değerleri, girişimcilik ruhu, birlik ve beraberlik ruhu, güven ve istikrar, genç nüfusunun dinamizmi, Avrupa Birliği müzakere süreci, etik standartları olan demokratik, serbest piyasa ekonomisi ve iyi bir yönetim ile etkin bir Küresel oyuncudur.

Türkiye gerek bölgesinde gerekse Dünya’da artık zincirlerini kırmış proaktif politikalar üreten güçlü bir ülkedir. İlişkilerinde “Kazan- kazan” prensibi ile hareket eden, sıfır sonuçlu bir oyundan ziyade komşularla sıfır problem ilkesi içerisinde davranan, ilkeli, sağlam bir duruş sergileyen, barışçıl ve herkesle diyaloga açık bir ülkedir.

Ak Parti Mardin Milletvekili Yüksel sunumunda Türkiye’nin “Komşularla Sıfır problem İlkesi çerçevesinde” Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ilişkilerini anlattı. Ardından Avrupa Birliği Süreci’ne değinen Yüksel, ABD ile son dönemdeki ilişkileri ve “Model Ortaklık” kavramını aktardı.

Sunumunun ardından konukların sorularını yanıtlayan Yüksel, Harvard Üniversitesi’nde böyle bir konferansa davet edilmekten çok mutlu olduğunu aktardı. Programa katılan konuklar Yüksel’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum