21 Ocak 2010

YÜKSEL'E ABD GEORGETOWN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ZİYARET

ABD’NİN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİNDEN OLAN GEORGETOWN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ CÜNEYT YÜKSEL’İ TBMM’DE ZİYARET ETTİ.

Yüksel Georgetown Üniversitesi McGhee Doğu Akdeniz Çalışmaları Merkezinde öğrenim görmeye gelen öğrencilere Türkiye Dış Politikası, ABD - Türkiye İlişkileri, Avrupa Birliği Süreci, Demokratik Açılım, Ermeni Meselesi ve Kıbrıs Meselesi gibi pek çok güncel siyasi konuda ders niteliğinde bilgiler verdi.

Her yıl geleneksel olarak Georgetown Üniversitesi McGhee Doğu Akdeniz Çalışmaları Merkezinde öğrenim görmeye gelen bir grup öğrenci TBMM’de ağırlanmakta ve kendilerine TBMM ve Türk Dış Politikası hakkında bilgi verilmektedir.

Bu yıl AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL başkanlığında gerçekleşen ziyarette Yüksel; öğrencilere Türkiye Dış Politikası, ABD - Türkiye İlişkileri, Avrupa Birliği Süreci, Demokratik Açılım, Ermeni Meselesi ve Kıbrıs Meselesi gibi pek çok güncel siyasi konuda ders niteliğinde bilgiler verdi.

Alanya’da 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren “McGhee Doğu Akdeniz Çalışmaları Merkezi” İstanbul’daki Koç Üniversitesi ile koordinasyon halinde bulunmakta ve Amerikalı üniversite öğrencilerine bir sömestrlerini Türkiye’de geçirme şansı vermektedir.

Alanya Programı; Türkiye ve Almanya’da görev yapmış olan eski ABD Büyükelçisi George Mc.Ghee’nin, Alanya’nın tarihi bir bölgesinde bulunan evini Georgetown Üniversitesi’ne bağışlaması üzerine kurulmuştur.

Bugüne kadar Alanya’daki “McGhee Doğu Akdeniz Çalışmaları Merkezi”nde 200 ün üstünde Amerika’dan gelen öğrenci öğrenim görmüş ve her sene geleneksel olarak bir grup öğrenci bu öğrenime devam etmektedir.

Bu sene de Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında gerçekleşen ziyarette, ABD’den gelen 13 kişilik üniversiteli öğrenci grubu ve öğretim görevlileri katıldı.

Yüksel; üniversite öğrencileriyle TBMM’de görüşerek kendilerine TBMM’nin çalışmaları ve ülkemizin güncel dış politika konuları hakkında bilgiler vererek öğrencilerden gelen soruları yanıtlamıştır.

YÜKSEL ÖĞRENCİLERE HEM TÜRK DIŞ POLİTİKASI DERSİ VERDİ; HEM DE DİNLER VE DİLLER DİYARI OLAN MEMLEKETİ VE SEÇİM BÖLGESİ MARDİN KİTAPÇIĞI VE CDSİ HEDİYE ETTİ.

Yüksel; Türk dili ve Kültürünün yanı sıra Anadolu Medeniyeti ve Batı Akdeniz tarihi hakkında çalışmalar gerçekleştiren öğrencilere TBMM ve son dönemdeki Türk Dış Politikası hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda Harvardlı ve Stanfordlı bir hukukçu olan Yüksel öğrencilere akademik kariyerleri hakkında da fikirlerini aktardı.

Özellikle güncel Türkiye Dış Politikası konuları, ABD - Türkiye İlişkileri, Avrupa Birliği Süreci, Demokratik Açılım, Ermeni Meselesi ve Kıbrıs Meselesi gibi konularda öğrencilere son gelişmeleri anlatan Yüksel; öğrencilere memleketi ve seçim bölgesi Mardin’i de tanıttı. Öğrencileri Mardin’e davet eden Yüksel; diller ve dinler diyarı olan hoşgörü kenti Mardin’i mutlaka ziyaret etmelerini söyledi.

Yüksel, öğrencilere hazırlamış olduğu Mardin broşürlerini ve CDlerini hediye etti.

Toplantının ardından TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil’le bir araya gelen Yüksel ve ABD’li heyet Pakdil’le de son dönem Türkiye - ABD İlişkileri üzerine konuştu.

Öğrencilere Dünyada ve ülkemizde son dönemde yaşanan global gelişmeler, ABD Türkiye ilişkileri ve son gelişmelere dair ülkemizin yaklaşımı hakkında bir konuşma yapan Baikanvekili Pakdil; daha öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel Başkanlığında TBMM Genel Kurul Salonunda heyete bir sunum gerçekleştirildi. Genel Kurul Tanıtımının ardından heyete verilen öğle yemeği sonrasında TBMM’den ayrılan heyet Mardin Milletvekili Yüksel’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum