27 Şubat 2010

Atletizm Kulübü Mardin’in Yüz Akı Oldu…

Mardin Atletizm Spor Kulübü başarıya doymuyor. Daha önceki başarılarına bir yeni başarı daha ekleyerek 30. Uluslar arası Trabzon yarı Maratonu’nda güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/atletizzim102.jpg
Uzun yıllardan beri alt yapısı oluşturulamayan Mardin Atletizm Spor Kulübü, Mardin Valiliğin desteğiyle SODES projesi kapsamında alt yapısı çok geniş bir şekilde oluşturulduktan sonra birçok başarıya imza atmaya devam ediyor.

Mardin atletizm Spor Kulübü Başkanı ve Milli Atlet Münir Cura, Bulgaristan'ın Spanzet Banya Kentinde düzenlenen 2008 Balkan Dağ Koşusunda Türkiye'yi temsil etmiş ve Balkan şampiyonu olmuştu. 2008-2009 sezonunda Türkiye 1.Kros Ligine yükselerek büyük bir başarı elde etmiş ve Büyük erkeklerde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Türkiye 1.Kros Liginde mücadele eden tek takım olmuştu. Aynı şekilde, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 74. Yıl dönümünün geleneksel “Büyük Atatürk Koşusu”nda Mardinli atletler Türkiye ikincisi olmuştu.

Mardin Atletizm Spor Kulübü’nün birçok başarısına yeni bir başarı ekleyerek Trabzon’da düzenlenen “30. Geleneksel Trabzon Yarı Maratonu”’da Başkent Masterleri, Polis Akademisi ve Koleji, Trabzon Karşıyaka Spor kulübü, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü gibi köklü takımları geride bırakarak birinci oldu.

Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı ve Balkan Şampiyonu Mehmet Münir Cura, sporcularıyla birlikte “30. Uluslar arası Trabzon Yarı Maratonu’nda kazandıkları kupayı Vali Hasan Duruer’e takdim etti.

Vali Duruer, makamında kabul ettiği Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı Münir Cura’yı başarılarından dolayı tebrik etti. Duruer, “Mardin Atletizm Spor Kulübü adeta Mardin’in yüz akı olmuş spor kulübüdür. Azimli çalışmaları onları başarıya götürmüştür. Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı ve Balkan şampiyonu Münir Cura, Trabzon’da düzenlenen 30. Uluslar arası Yarı Maratonuna katılan 12 takımın sadece 7’si yarışmayı bitirebildiğini söyledi. Cura, “Atletizm Spor Kulübümüz yarışmayı bitiren ve aralarında Başkent Masterleri, Polis Akademisi ve Koleji, Trabzon Karşıyaka Spor Kulübü, İstanbul Masterleri- Atletizm kulübü, Ankara Masterleri ve Körkez Belediyespor gibi güçlü rakipleri geride bırakarak birinci bitirmesinden dolayı son derece sevinçliyiz. Bu başarımızı her zaman destekçimiz olan başta Sayın Valimize ve Mardin Halkına armağan ediyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum